Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντώναρος: Πολιτικά πρόστυχη η κυβερνητική απόφαση για τη ΔΕΗ

Αντώναρος: Πολιτικά πρόστυχη η κυβερνητική απόφαση για τη ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκρατικοποιήσεις, Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ΔΕΗ, Ενέργεια, Ευάγγελος Αντώναρος, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Ιδιωτικοποιήσεις,

Για κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη κυβερνητική απόφαση, όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνει μάλιστα τις ειδικές σημερινές συνθήκες όπου επιβάλλεται η κάθε κυβέρνηση να έχει δυνατότητα επεμβάσεων στην πολιτική ενέργειας λόγω των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλά για «ανόητες προφάσεις» και «δήθεν εξασφάλιση πόρων».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Είναι κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη η (κυβερνητική) απόφαση να πωληθεί το ποσοστό που εξασφάλιζε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες.

Τώρα που επιβάλλεται η κυβέρνηση —η κάθε κυβέρνηση— να έχει βραχίονα επεμβάσεων στην πολιτική ενέργειας καθώς οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον μέσο καταναλωτή αλλά και για τις επιχειρήσεις ξεφεύγουν.

Με ανόητες προφάσεις για δήθεν εξασφάλιση πόρων για την πραγματοποίηση επενδύσεων η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την ακαιρη κι εθνικά επιζήμια απόφαση της.

Λες κι — αφου όπως λέει εξυγίανε τα οικονομικά της ΔΕΗ — δεν θα μπορούσε να προβεί σε σύναψη ομολογιακών δανείων.

Όπως έκανε πρόσφατα δυο φορές. Άλλωστε οι διεθνείς συνθήκες δανεισμού είναι ευνοϊκές.

Αλλά όχι. Με νεοφιλελεύθερη ιδεολογική εμμονή η κυβέρνηση του «πάρτε τα όλα» Μητσοτάκη κάνει επίδειξη δύναμη –και πολιτικής αλαζονείας — προχωρώντας στο ξεπούλημα των ασημικών του κράτους.

Στο δε ερώτημα του κυβερνητικού εκπροσώπου τι είδους ΔΕΗ θέλουμε, η απάντηση είναι μία: ΔΕΗ που εξυπηρετεί τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Όχι κλοτσοσκούφι ανεξέλεγκτων ιδιωτών.

Άλλωστε η επιχείρηση λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. Εκτός αν η χρυσοπληρωμένη διοίκηση της, με εντολή της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει μετά την περίεργη αλλαγή του λογότυπου της ( πόσο κόστισε;) να αφαιρέσει και τη λέξη ΔΗΜΟΣΙΑ από την επωνυμία της.

Τότε το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος θα έχει ολοκληρωθεί και στην τυπική του μορφή.

Σχετικά άρθρα