Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας ενημέρωσε τη Νούλαντ για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο Δένδιας ενημέρωσε τη Νούλαντ για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βικτόρια Νούλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Σε πολύ καλό κλίμα» συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας με την υφυπουργό Εξωτερικών των Hνωμένων Πολιτειών Βικτόρια Nούλαντ, κατόπιν αιτήματος της και συζήτησαν τον επερχόμενο στρατηγικό διάλογο στην Ουάσιγκτον στις 14 Οκτωβρίου.

Ο κ Δένδιας την ενημέρωσε και για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και αμέσως μετά θα γίνει η Τριμερής, παρουσία και της Κύπρου.

Στο επίκεντρο εκτός από την προετοιμασία της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών τον Οκτώβρη στην Ελλάδα.

Επίσης θα συζητηθούν και το πως διαμορφώνονται οι σχέσεις Τουρκίας- Αιγύπτου μετά τις επίμονες πιέσεις της Άγκυρας για εξομάλυνση των σχέσεων αλλά θα σταλεί και το μήνυμα ότι το τριμερές μέτωπο είναι «αρραγές ανεξαρτήτως άλλων συσχετισμών δυνάμεων».

Η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη έχει διττό στόχο, το στοχευμένο διπλωματικό άνοιγμα σε χώρες με τις οποίες έως σήμερα δεν υπήρχαν ιδιαίτερες σχέσεις αλλά κρίνεται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα σε πολλούς τομείς και όπως έχουμε πει η ανάδειξη του τουρκικού προβλήματος στο πιο σημαντικό διεθνές διπλωματικό φόρουμ.

Σε σχέση με αυτό, είναι χαρακτηριστικό όπως λένε διπλωματικές πηγές ότι η τόσο ακραία προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας, όπως για παράδειγμα με το ερευνητικό πλοίο τις παρενοχλήσεις του οποίου έδειξε σε χάρτη στους ομολόγους του ο κ. Δένδιας, έχει κάνει ακόμη και κάποιες δύσπιστες χώρες να αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει από κάθε λογικό όριο συμπεριφοράς.

Σχετικά άρθρα