Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρουάντα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τα 200.000 εμβόλια – Τι ζήτησε ο Δένδιας

Η Ρουάντα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τα 200.000 εμβόλια – Τι ζήτησε ο Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρουάντα, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουάντας, Βίνσεντ Μπιρούτα.

Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως σημαντική δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα στην περιοχή της Κεντρικής Αφρικής, στη Γαλλοφωνία (χώρα καταγωγής της Γενικής Γραμματέως του Οργανισμού), αλλά και εντός της Αφρικανικής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την υποψηφιότητα της χώρας μας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας την διετία 2025-26.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας καταρχήν στον οικονομικό τομέα, σημείο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσεχούς επίσκεψης του κ. Δένδια στην Ρουάντα, η οποία προγραμματίζεται να λάβει χώρα πριν το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει δωρεά 200.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού, πράξη που εκτιμήθηκε δεόντως.

Όπως έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στο Twitter, ο ομόλογός του της Ρουάντας «εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ελληνική δωρεά 200.000 εμβολίων».

Σχετικά άρθρα