Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο συμμάχους για μετεκλογική συνεργασία εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δύο συμμάχους για μετεκλογική συνεργασία εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Πάνος Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης,

Δύο εν δυνάμει συμμάχους, την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, φαίνεται ότι έχει διασφαλίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Φώτης Κουβέλης με τη στάση του αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αλλά και να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Το «πράσινο φως» για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο Συνέδριο του κόμματος του, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα ψηφίσουν καμία πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σφράγισε με την ομιλία του τη στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η καταψήφιση εκ μέρους μας οποιασδήποτε πρότασης καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή πρέπει να θεωρείται με αυτές τις παραμέτρους δεδομένη».

Ο Φώτης Κουβέλης, επέμεινε στην ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση, να αλλάξουν οι πολιτικές σε προοδευτική κατεύθυνση με σταθερή προοδευτική πορεία της χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά υπερασπιζόμενος τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα συμβάλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών όπως αυτές που ακολουθούνται, είπε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι εκλογές ότι προκαλούν πολιτική αστάθεια.

Αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, σε ερώτηση εάν μετά τις εκλογές, θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Όπως και την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και τη διαγραφή του επαχθούς χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και των συνοδευτικών νόμων.

Ό,τι ακριβώς λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν σας κρύβω πως διαπιστώνω βελτίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την οικονομική πρότασή του. Στο θέμα των μεταναστών, άκουσα να μιλάνε για κατάργηση του Δουβλίνου II, που αποτελεί δική μας θέση. Άκουσα να δέχονται την πρότασή μας για τη δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης. Όμως, ακούω και αντίθετες φωνές σε σχέση με το Μνημόνιο. Κάποιοι μιλάνε για διαπραγμάτευση…».

Σχετικά άρθρα