Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Ανισότητα και ακρίβεια τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής

Αχτσιόγλου: Ανισότητα και ακρίβεια τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Ενέργεια, Έφη Αχτσιόγλου, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σταϊκούρας,

«Περιορισμοί στα δημόσια οικονομικά υπάρχουν πάντα. Στην περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης, μάλιστα, πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι παλιότερα.

»Το ερώτημα είναι πού επιλέγει να δαπανήσει τα διαθέσιμα που έχει μια κυβέρνηση, τι πολιτικές κάνει; Και οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης οδηγούν σε όξυνση των ανισοτήτων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, στο «THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021».

«Επιλέξατε να ενισχύσετε τις ιδιωτικές κλινικές αντί του δημοσίου συστήματος υγείας και τα ιδιωτικά κολλέγια αντί των δημοσίων πανεπιστημίων.

»Η ανάπτυξη που σημειώνεται στους αριθμούς δεν μπορεί να περάσει, με αυτού του τύπου τις πολιτικές, στην πραγματική ζωή και στην καθημερινότητα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό και τα κυρίαρχα αισθήματα των πολιτών αυτή τη στιγμή είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, θα συμβεί το οξύμωρο η κυβέρνηση να μιλά περί ανάπτυξης και η κοινωνία να σαρώνεται από ένα νέο κύμα φτωχοποίησης».

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε ότι «η ακρίβεια είναι το κεντρικό ζήτημα που αυτή τη στιγμή χτυπά την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

»Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη διότι δεν παρενέβη στην αγορά ενέργειας -και εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει-, ενώ τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε δεν μπορούν επ’ ουδενί να ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

»Η συνολική επιβάρυνση από την αύξηση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 1 δισ. μέχρι τον Μάρτη και ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ως λύση πρόγραμμα 150 εκατ.

»Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να προστατεύσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας».

«Η ΝΔ μιλάει για αύξηση εισοδήματος ενώ εφαρμόζει πολιτικές μείωσης των μισθών.

»Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι η κατάργηση του 8ώρου και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι μέτρα υπέρ των εργαζομένων.

»Αυτό προσβάλλει την κοινή λογική, τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους που ζουν και λειτουργούν σε καθεστώτα επισφάλειας» και χαρακτήρισε «απόπειρα εξαπάτησης των νέων», το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός -επιδότηση 100 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες.

»Αυτό που χρειάζονται οι νέοι είναι «ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα ρύθμισης του ωραρίου».

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέφερε ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης τις οδηγούν σε εκκαθάριση, λόγω της σώρευσης χρεών, των μειωμένων ταμειακών διαθεσίμων, του αποκλεισμού τους από τις τράπεζες και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Σχετικά άρθρα