ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση για ΔΕΘ και πανδημία

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση για ΔΕΘ και πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MRB, Δημοσκοπήσεις, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες από την κυβέρνηση τόσο για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ όσο και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ δεν αξιολογούν και θετικά τους νέους υπουργούς στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση της MRB για το STAR, αλλά εξακολουθούν να δίνουν την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία που προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%.

Βεβαίως πρέπει να είναι αφελής όποιος αποδέχεται αυτή τη δημοσκοπική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και μόνο οι κάλπες θα καταγράψουν την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει το 37,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,9%, το ΚΙΝΑΛ το 7,7%, το ΚΚΕ το 5,8%, η Ελληνική Λύση το 4%, το ΜέΡΑ 25 το 3,3%, άλλο κόμμα 6,8%, αναποφάσιστοι 8,7%.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ ή αρκετά αποτελεσματικά τα βρήκαν το 30,4% λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά το 58,4%, ενώ το 11,2% απάντησε δεν ξέρω-δεν απαντώ.

Πώς είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 37,8% αλλά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός να τα θεωρεί αποτελεσματικά το 30,4%; Μήπως το 30% είναι το πραγματικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας;

Για τη διαχείριση κορωνοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Επιπλέον, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση», έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%.

Σχετικά άρθρα