ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Συρίγος «άδειασε» μερικώς τον Μπογδάνο, έκανε διαπιστώσεις, για την ουσία όμως… μιλιά

Ο Συρίγος «άδειασε» μερικώς τον Μπογδάνο, έκανε διαπιστώσεις, για την ουσία όμως… μιλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Συρίγος, Αθήνα, Αττική, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

«Προσωπικώς είμαι αντίθετος στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών. Είναι άλλο να πεις ότι έχει 100 μαθητές εκ των οποίων οι 90 δεν είναι ελληνικής καταγωγής και διαφορετικό να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους και αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφωνώ εξ αρχής εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με δημοσίευμα του MeaCulpa, το οποίο αναφέρεται σε μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

«Από την άλλη πρέπει να επισημαίνουμε το πρόβλημα, σας το λέω εμπειρικά.

»Από το Μουσείο μέχρι το τέρμα της Πατησίων τα σχολεία μας έχουν έναν αριθμό περίπου στο 90% με μαθητές που δεν έχουν ελληνική καταγωγή» πρόσθεσε, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Θέλουμε διαπολιτισμική εκπαίδευση.

»Για να γίνει σωστή διαπολιτισμική εκπαίδευση χρειάζεται οι μαθητές να ενσωματωθούν, να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία.

»Όλοι οι καθηγητές σου λένε ότι το ποσοστό των μαθητών που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα, τη γλώσσα της χώρας όπου δίνεται το μάθημα, δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό 20%-25%, διότι παύει να έχει διαδικασίες ενσωματώσεως.

»Δεν μπορεί να γίνει σωστά το μάθημα» ανέφερε ο κ. Συρίγος.

«Εμείς θέλουμε την ενσωμάτωση των μαθητών στην κοινωνία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Συρίγος έχει κάτι να πει για την τελευταία δεκαετία μνημονίων και λιτότητας που υπηρέτησε πιστά και το κόμμα του, επιδεινώνοντας την υπογεννητικότητα;

Ή δεν φταίνε τα μνημόνια και η φτωχοποίηση για τη δημογραφική μας κατάρρευση; Ο κ. Συρίγος σταθερά λαϊκίζει οριακά, είτε αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, είτε τώρα τα παιδιά μεταναστών, αλλά στην ουσία των ζητημάτων σταθερά αποφεύγει να εισέλθει γιατί χαλά το πατριδοκάπηλο αφήγημα.

Ο κ. Συρίγος ως πανεπιστημιακός είχε ενδιαφέρον. Από τότε όμως που «προσβλήθηκε» από την «πολιτικάντικη νόσο» συναγωνίζεται σε αερολογίες τις μεταγραφές από το ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν είναι πατριωτισμός να μας φταίνε μονίμως οι άλλοι. Πατριωτισμός είναι η επίλυση.

Και βεβαίως ότι οι συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας γκετοποιήθηκαν πάλι οφείλεται σε πολιτικές αποφάσεις.

Εκτός εάν από το Μουσείο έως το τέρμα της Πατησίων κατέστη η περιοχή γκέτο από μόνη της με… μεταφυσικό τρόπο.

Σχετικά άρθρα