Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας-Στεφάνου: Θετική η πρόταση του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Τσίπρας-Στεφάνου: Θετική η πρόταση του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Αλέξης Τσίπρας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η θετική πρόταση του ΑΚΕΛ για δίκαιη και βιώσιμη λύση, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις, συζητήθηκαν στην συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προσπάθεια της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας να ανατρέψουν το πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου και τις επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια.

Οι δύο αρχηγοί υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η επανεκκίνηση των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντάνα, με στόχο τη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Τέλος, συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη κρίσιμη περίοδο, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για την αποτροπή τετελεσμένων και απέναντι σε επικίνδυνες λογικές μη λύσης και εφησυχασμού.

Σχετικά άρθρα