Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά συνειδητά τη μεσαία τάξη

Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά συνειδητά τη μεσαία τάξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Newsique.gr», επισημαίνοντας ότι «δεν ακούσαμε τίποτα για την πορεία της πανδημίας, το μέλλον των σχολείων, τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας» ενώ «η, στα όρια του αστείου, πρόταση για τα δωρεάν data και η παράταση ορισμένων μέτρων της προηγούμενης περιόδου υπογραμμίζουν την τεράστια απόσταση της κυβέρνησης από τις αγωνίες της κοινωνίας».

«Από την προεκλογική παραπλάνηση έχουμε φτάσει στην συνειδητή πλέον εξαπάτηση της μεσαίας τάξης» σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αντί να εκμεταλλευτεί τις πρωτοφανείς δημοσιονομικές δυνατότητες – ρύθμιση δημόσιου χρέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άρση των δημοσιονομικών περιορισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση – για γενναία στήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ευνοήσει τα μεγάλα εισοδήματα και λίγους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους».

«Από την περασμένη άνοιξη, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι έρχεται έκρηξη της ακρίβειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε έγκαιρα δέσμη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση της» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αδιαφόρησε και αυτό πληρώνουμε αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «προκλητικές θριαμβολογίες σε μια δύσκολη συγκυρία», ξεκαθαρίζοντας ότι «η όποια ονομαστική ανάπτυξη -που είναι λογικό να υπάρχει μετά από την βαθιά κρίση- θα είναι συμπεριληπτική και κοινωνικά προσανατολισμένη και όχι να «εξυπηρετήσει ήδη κατεστημένα και ισχυρά συμφέροντα».

«Είμαστε σε μια εποχή αναζήτησης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου» τονίζει.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα αναπτυξιακή πορεία εκκινεί από το τρίπτυχο: ρύθμιση ιδιωτικού χρέους – στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων – δημόσια παρέμβαση για τη ρύθμιση της αγοράς», «αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία – με κύριο το Ταμείο Ανάκαμψης» και «στόχο την ανάταξη της οικονομίας με όρους δικαιοσύνης και βιωσιμότητας».

Σχετικά άρθρα