Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα ανακοινώσει το Σάββατο στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Τι θα ανακοινώσει το Σάββατο στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία,

Το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έγινε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για το Σάββατο στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ευνοϊκά μέτρα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, αλλά υπάρχει ακόμη μια συγκράτηση επ’ αυτού, εξαιτίας της πανδημίας και της παράλληλης πορείας της οικονομίας που μπορεί μεν να φαίνεται ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία, αλλά οι αστάθμητοι παράγοντες ακόμη είναι αρκετοί.

«Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε ακόμη πιο ευχάριστα νέα ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις, στο μέλλον» επισημαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται το Σάββατο να ανακοινώσει μεταξύ άλλων:

Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το έτος 2022 για τον ιδιωτικό τομέα.

Την επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αλλά και μια νέα μείωση της τάξης της 1,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Παροχή κινήτρων για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών.

Επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα 1» κατά 3 μήνες για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό.

Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του επόμενου χρόνου και από το 22% στο 20% το έτος 2023.

Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Συν τοις άλλοις θα υπάρξουν νέα προγράμματα κατάρτισης για την αγορά εργασίας, επιδοτήσεις για start-up επιχειρήσεις και κατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προς την κατεύθυνση ένταξης περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας.

5.500 αστυνομικοί, drones, «Αίαντες» και ελικόπτερα

Στο μεταξύ, «φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2021 και τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων στη διάρκεια του τριημέρου.

Στη συμπρωτεύουσα απόψε (10.09.2021) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σταδιακά, στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή τη ΔΕΘ 2021 αναπτύσσονται συνολικά 5.500 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης Έκθεσης και την αποφυγή επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη πάρει θέσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (11.09.2021).

Στον αέρα θα ίπτανται drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ στους δρόμους της πόλης αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).

Στόχος των μέτρων είναι να περιοριστεί σε λογική απόσταση από το Βελλίδειο η αυριανή (11.09.2021) πορεία συνδικάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα