Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: To 62,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για τη διαχείριση του κορωνοϊού

Δημοσκόπηση: To 62,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για τη διαχείριση του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εμβόλιο, Εφημερίδα Δημοκρατία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Κάτω από τη βάση βαθμολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας R.P. REALPOLLS LTD, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν εμπιστεύονται πλήρως την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ποσοστό 50,7% απαντά «διαφωνώ απολύτως» και ποσοστό 12% «μάλλον διαφωνώ».

Δηλαδή, συνολικά 62,7% των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα.

Εμφανώς λιγότεροι είναι αυτοί που αποτιμούν θετικά την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

«Μάλλον συμφωνώ» απάντησε το 18,1% των πολιτών και «συμφωνώ απολύτως» το 17,7%.

«Δεν γνωρίζω» απάντησε το 0,9% και «δεν απαντώ» το 0,7% των ερωτηθέντων.

Από τους ερωτηθέντες που δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 92,2% δηλώνει πως διαφωνεί απολύτως με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Από την άλλη, πιο μοιρασμένα είναι τα πράγματα μεταξύ των εμβολιασμένων.

Εν προκειμένω, από αυτούς που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο, το 51,4% διαφωνεί (απολύτως ή μάλλον διαφωνεί) με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το 47% συμφωνεί (μάλλον ή απολύτως) με τη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το ερώτημα αν το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι δικαιολογημένο, το 42,9% των πολιτών διαφωνεί απολύτως, ενώ το 34,5% συμφωνεί απολύτως.

Από εκεί και πέρα, το 11,3% μάλλον συμφωνεί, το 9,8% μάλλον διαφωνεί, το 1% απαντά «δεν γνωρίζω» και το 0,5% «δεν απαντώ».

Το 52,7% τάσσεται αρνητικά στο μέτρο αυτό, ενώ το 45,8% δείχνει θετικά διακείμενο.

Όπως είναι φυσικό, σχεδόν το σύνολο αυτών που δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν και συγκεκριμένα το 94,7% διαφωνεί απολύτως με την αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς.

Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους δηλώνουν σύμφωνοι με την απομάκρυνση των υγειονομικών από τις θέσεις τους.

Το 46,1% αυτών συμφωνεί απολύτως, το 14,8% μάλλον συμφωνεί, ενώ διαφωνεί το 26,3% (απόλυτα) και το 11,2% (μάλλον).

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά σκοπεύουν να το πράξουν: το 62,2% διαφωνεί απολύτως με το συγκεκριμένο μέτρο, το 18,7% μάλλον διαφωνεί, το 8,2% μάλλον συμφωνεί και το 10,1% συμφωνεί απολύτως.

Σχετικά άρθρα