Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Σε αποδρομή ο Μητσοτάκης – Δεν ήθελε συναίνεση αλλά ένα εγχείρημα αποστασίας

Τσίπρας: Σε αποδρομή ο Μητσοτάκης – Δεν ήθελε συναίνεση αλλά ένα εγχείρημα αποστασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Open TV, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Στυλιανίδης,

Στο ναυάγιο της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και στην ανακοίνωση της ανάληψης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Χρήστο Στυλιανίδη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου και στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «ένδεια στελεχών» στην παράταξή του και τονίζοντας πως «φαίνεται ότι δε μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του και στην επικράτεια της χώρας του».

«Είναι σε αποδομή, όσες κινήσεις κι αν κάνει δεν φαίνεται να πετυχαίνει γιατί δεν έχει στόχο», σημείωσε, ενώ για τον κ. Στυλιανίδη σημείωσε πως είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Μίλησε για έναν πολιτικό με ανοιχτό μυαλό και «ήταν υποστηρικτής και της συμφωνίας των Πρεσπών.

»Είχαμε μια ειλικρινή σχέση, ως επίτροπο τον ήξερα, δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές του να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο».

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει επιδείξει μια αβάσταχτη ελαφρότητα στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων, και κυρίως ο πρωθυπουργός», σημείωσε στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ναυάγησε το ζήτημα με τον κ. Αποστολάκη, στράφηκε και πάλι κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «αν ήθελε συνεννόηση όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

»Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, μια μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους.

»Γνώριζα μια βδομάδα ότι ο Αποστολάκης έχει δεχτεί κρούση να αναλάβει, τι αλήθεια πίστεψε ο κ. Μητσοτάκης ότι με το που θα του έλεγε έλα θα έτρεχε;

»Εγώ ήξερα από την προηγούμενη Δευτέρα την κρούση.

»Και πήγα την Τετάρτη στη Βουλή και περίμενα μια κίνηση από τον Μητσοτάκη για να πάμε σε μια συνεννόηση στο πλαίσιο όμως της κατανόησης των λαθών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα

»Ήθελε να προκαλέσει μια κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας, κάτι που δεν τιμά τον ίδιο ούτε το πολιτικό σύστημα».

Σχετικά άρθρα