Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Jerusalem Post «περιέλαβε» τον Θάνο Πλεύρη – Διεθνώς «στα μανταλάκια»

Η Jerusalem Post «περιέλαβε» τον Θάνο Πλεύρη – Διεθνώς «στα μανταλάκια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εβραίοι, Θάνος Πλεύρης, Ισραήλ, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Υγείας,

Η Ελλάδα διόρισε έναν υπουργό Υγείας που υπερασπίστηκε τα αντισημιτικά κείμενα του πατέρα του στο δικαστήριο πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, γράφει η κορυφαία ισραηλινή εφημερίδα.

Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υπουργοποιήθηκε στα πλαίσια του κυβερνητικού ανασχηματισμού, δήλωσε την Τετάρτη σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι δεν εννοούσε να προσβάλει κανέναν με την υπεράσπισή του (πατέρα του) το 2009.

Σε δήλωσή του εκείνη την ημέρα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κάλεσε τον Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για την υπεράσπιση του πατέρα του και να αποστασιοποιηθεί δημόσια από την αντισημιτική ρητορική του πατέρα του.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης (πατέρας) προσέβαλε την καταδίκη του για υποκίνηση μίσους για αποσπάσματα που έγραψε στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Εβραίοι: Όλη η αλήθεια».

«Ο γέροντας Πλεύρης φάνηκε να υποστηρίζει τη διατήρηση του Άουσβιτς, του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου, “σε καλή κατάσταση”, δήθεν για την ημέρα που θα χρησίμευε και πάλι για τη θανάτωση Εβραίων.

»Υπερασπιζόμενος τον πατέρα του στο δικαστήριο, ο Θάνος Πλεύρης αμφισβήτησε αυτήν την ερμηνεία της αναφοράς του Άουσβιτς.

»Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια, πρόσθεσε: “Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον;”», είπε.

Το εφετείο αθώωσε τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Ο Θάνος Πλεύρης έγραψε στο Facebook ότι «διαφωνεί απόλυτα» με τον πατέρα του και «ποτέ δεν σκόπευε να προσβάλει τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη αν το έκανα».

Η ανάρτηση ήρθε μετά τη δήλωση του Κεντρικού Συμβουλίου, της κύριας εβραϊκής οργάνωσης ομπρέλα στην Ελλάδα.

Ο Πλεύρης ανήκει στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κεντροδεξιού πολιτικού.

Πριν ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία το 2012, ο Πλεύρης ανήκε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ένα κίνημα δεξιά του κέντρου, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα