Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΔΗΜΑΡ

Βίτσας: Σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΔΗΜΑΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Βίτσας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Χαιρέτισε την διάθεση της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν χωρά ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ σε μια προοδευτική πλειοψηφία για μια αριστερή κυβέρνηση ούτε οι ηρακλείς του Μνημονίου. Χωράτε εσείς», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο κ. Τσίπρας κατέθεσε, όπως είπε, συγκεκριμένες και κοστολογημένες δεσμεύσεις για άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την κοινωνία και θα επανεκκινήσουν την οικονομία.

«Αποδεικνύουμε ότι αυτό που είπαμε στην Έκθεση: «Εμείς δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε» δεν ήταν λόγια του αέρα» τόνισε διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση νόμου για την κοινωνικά δίκαιη και ρεαλιστική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, την προστασία των οφειλετών και της πρώτης κατοικίας τους. Και την πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων.

«Ο λαός μας θα επιλέξει: η το πρόγραμμά μας της Θεσσαλονίκης ή τη λιτότητα και το μνημονιακό καθεστώς» είπε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αυτοδυναμία μιας πολιτικής εξόδου από την κρίση με βάση την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.

«Είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια. Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς και των δυνάμεων της κοινωνικής προόδου, θα είναι κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» είπε.

Σχετικά άρθρα