Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: «Άνθρωπος ειδικού σκοπού» ο Χατζηδάκης – «Τζογαδόρικης αντίληψης» το ασφαλιστικό

Σκουρλέτης: «Άνθρωπος ειδικού σκοπού» ο Χατζηδάκης – «Τζογαδόρικης αντίληψης» το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

«Καλύτερα να ανησυχείτε για τα αποτελέσματα της πολιτικής σας και όχι για την αντιπολίτευση που σας ασκούμε» ανέφερε στον υπουργό Εργασίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της επικουρικής σύνταξης της νέας γενιάς.

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον κ. Χατζηδάκη «άνθρωπο ειδικού σκοπού» καθώς «έχετε δείξει και σε προηγούμενες υποθέσεις που είχατε αναλάβει υπουργός ότι είστε εδώ για να προωθήσετε μια ξεπερασμένη, αντικοινωνική λογική, η οποία δεν έχει να κάνει με κοινωνική ασφάλεια, αλλά με κοινωνική ανασφάλεια».

Το νομοσχέδιο αυτό είπε είναι «τζογαδόρικης αντίληψης».

Αναρωτήθηκε ποια βεβαιότητα υπάρχει στις επενδύσεις αυτές όταν από το 1970 μέχρι το 2007 κατέρρευσαν 124 επιχειρήσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα!

Και πρόσθεσε: «Mπορείτε να αντιμετωπίσετε το δημογραφικό ζήτημα με το να παίζετε μπαρμπούτι με τις εισφορές των εργαζομένων;».

Το δημογραφικό, είπε, που δεν υπάρχει μόνο ως πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας, θέλει νέες θέσεις εργασίας, θέλει να είναι ελκτικές, θέλει άλλη σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και όχι να βάζετε υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη, ο οποίος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να τυγχάνουν οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης» και σημείωσε πως «πριν από λίγες ώρες το Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζήτησε από τον νέο υπουργό Υγείας να πάρει πίσω τις δηλώσεις του, τις ακραίες, τις ρατσιστικές, τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του, που έχει κάνει γύρω από ζητήματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα».

Χαρακτήρισε ψευδές το ενδιαφέρον υποτίθεται της κυβέρνησης για τη νέα γενιά λέγοντας πως πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που εφέτος άφησε 18.000 υποψήφιους έξω από τα ΑΕΙ, «υψώνονται τείχη για να τους διοχετεύσουν στην δεξαμενή των υποψήφιων πελατών για τα ιδιωτικά κολλέγια».

Επιστρατεύεται είπε παντού και σε όλα «την ατομική ευθύνη, στον κορωνοϊό, στις συλλογικές συμβάσεις, στο να βρεις δουλειά, οδηγώντας τελικά σε μια κοινωνία ζούγκλας».

Με το παρόν σχέδιο νόμου, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανατροπή των χαρακτηριστικών του ασφαλιστικού μας συστήματος και είπε «γιατί να πιστέψουμε τώρα εσάς, κ. Χατζηδάκη, που μας λέτε ότι οι νέοι «θα τρώνε με χρυσά κουτάλια» μετά από χρόνια και να μην πιστέψουμε τον κ. Βρούτση ο οποίος είπε ότι μέχρι το 2070, τον έχουν διαβεβαιώσει όλοι και ορκίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης ήταν βιώσιμο; Τελικά ποτέ λέτε αλήθεια;

Γιατί λοιπόν είναι πειστικό αυτό; Μας κοροϊδεύετε; Πρέπει να αποφασίσετε. Ή εσείς κάνετε λάθος – ή λέτε ψέματα – ή ο κ. Βρούτσης πριν από λίγους μήνες.

Σχετικά άρθρα