ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα συζήτησε ο Φραγκογιάννης στα Σκόπια

Ποια οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα συζήτησε ο Φραγκογιάννης στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Κώστας Φραγκογιάννης, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, στα Σκόπια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφειας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, πραγματοποίησε χωριστή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αρμόδιο για Οικονομικά Θέματα και τον υπουργό Οικονομικών.

Στην συνάντηση συζητήθηκε όλο το πλέγμα των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η επιχειρηματική και επενδυτική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, σε συνέχεια και της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τη διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ευρύτερα η διασυνδεσιμότητα (οδική και σιδηροδρομική) Ελλάδος-Βόρειας Μακεδονίας, το διασυνοριακό εμπόριο, και την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη καλής οικονομικής συνεργασίας μέσω και της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων επί μιας Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και μιας Συμφωνίας για την αμοιβαία προστασία των Επενδύσεων.

Σχετικά άρθρα