Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση είδε τις διαδηλώσεις της Κυριακής και: Σκέρτσος: «Δεν συζητάμε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού»

Η κυβέρνηση είδε τις διαδηλώσεις της Κυριακής και: Σκέρτσος: «Δεν συζητάμε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Σκέρτσος, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μετά από τις μεγάλες και δυναμικές διαδηλώσεις σε Πλατεία Συντάγματος και Θεσσαλονίκη, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν συζητά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Νωρίτερα, πριν τις διαδηλώσεις, κυβερνητικά στελέχη, όπως ο κ. Γεραπετρίτης, άφηναν να εννοηθεί ότι το συζητούσαν.

«Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μια αυξανόμενη τάση εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό.

»Ξέρουμε ότι έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα και έχουν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

»Πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που καλούνται να περιθάλψουν.

»Αυτό είναι μια απαράβατη αρχή.

»Συνεπώς, από την πρώτη του μηνός θα τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα.

»Όσοι υγειονομικοί – και δεν είναι πολλοί, ένα 10% σε νοσηλευτικό προσωπικό- δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

»Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, «όσοι τεθούν σε αναστολή και εμβολιαστούν στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

»Οι ανάγκες του συστήματος υγείας θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τεθούν σε άλλες θέσεις εντός του συστήματος Υγείας».

Σχετικά άρθρα