Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στ. Πέτσας δεν απέκλεισε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς δημοσίων υπαλλήλων – Για ποιους υπάρχει σκέψη

Ο Στ. Πέτσας δεν απέκλεισε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς δημοσίων υπαλλήλων – Για ποιους υπάρχει σκέψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Νοσοκόμα, Νοσοκομειακοί Γιατροί, Στέλιος Πέτσας, Υπουργείο Εσωτερικών,

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει από την κυβέρνηση η -ενδεχόμενη- επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πέραν αυτών της Υγείας και Πρόνοιας.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι’ αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν.

»Η Εφορία, τα ΚΕΠ, το ΕΦΚΑ, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

»Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

»Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε, ερωτηθείς για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, πέρα από τους υγειονομικούς.

«Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, κι απασχολεί και την Αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει.

»Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης», σημείωσε, σχετικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση.

»Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεότερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος.

»Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε, κατόπιν, ερωτώμενος για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή αντίστροφα μετράμε για τις πρώτες αναστολές εργασίας στον Τομέα της Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα πιθανότατα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιό της για επ’ αόριστο αναστολή εργασίας, χωρίς μισθό και ασφαλιστική κάλυψη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ανοίγει πόλεμο με το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Τον Μάρτη του 2020 υπήρχε μεγάλη αγωνία αν θα έχουμε γιατρούς στην πρώτη γραμμή, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα.

»Δεν ανησυχώ, ανησυχώ για την υγεία των ανθρώπων αυτών για να προστατέψουν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Το απαγορεύει το Σύνταγμα»

Η κυρία Φωτεινάκη Καρυστινάκη, νοσηλεύτρια στον «Ευαγγελισμό», σε παρέμβασή της στην εκπομπή, εξέφρασε τις αντιδράσεις των υγειονομικών ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την στοχοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά 90% εμβολιασμένο, όπως είπε και ο κ. Κικίλιας.

»Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, πάλι ο ίδιος ο Υπουργός έλεγε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό γιατί το απαγορεύει το Σύνταγμα.

»Υπάρχει μια σφοδρή στοχοποίηση των υγειονομικών.

»Δεν φοβόμαστε το εμβόλιο, αλλά δεν είναι πανάκεια.

»Η υποχρεωτικότητα πρέπει να μπει στις μάσκες», τόνισε.

«Η ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν και από ιατρικό και νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

»Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Ό,τι πουν οι ειδικοί θα γίνει για τη μάσκα», απάντησε ο κ. Πέτσας.

«Ένα εισόδημα ελάχιστο θα υπάρχει για τους ανθρώπους αυτούς», συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας αναφορικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Θα απολυθούν, δεν θα βγουν σε αναστολή εργασίας», είπε από πλευράς της η κυρία Καρυστινάκη, προσθέτοντας σε έντονο ύφος πως «τα 13.500 φέρετρα βαραίνουν τη δική σας πλάτη και όχι τους υγειονομικούς και οι 10.000 απολύσεις στη δική σας πλάτη και όχι στων συναδέλφων μας».

Σχετικά άρθρα