Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης «χυδαίος τυμβωρύχος»

Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης «χυδαίος τυμβωρύχος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά,

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή απομονωμένος, φανερά εκνευρισμένος, εκτοξεύοντας προσβολές, χωρίς να αναγνωρίζει έστω την παραμικρή ευθύνη του για την καταστροφή», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο Κόντρα, σημείωσε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης προσέβαλε πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους πολίτες που έχασαν τους κόπους μιας ζωής μέσα στη φωτιά, όταν είπε ότι δεν γίνεται όλοι να ζητούν ένα ελικόπτερο να βρίσκεται πάνω από το σπίτι τους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα λάθος, την ίδια στιγμή που όλοι παρακολουθήσαμε την κατάρρευση του επιτελικού κράτους το προηγούμενο διάστημα.

»Τα έριξε όλα στις συνθήκες της φύσης και όπως παλιά είχαμε το “στρατηγό άνεμο”, τώρα έχουμε το “στρατηγό καύσωνα”», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέβαλε με σεξιστικό τρόπο την κ. Γεννηματά, αλλά ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό σε χυδαιότητα όταν, αναφερθείς στο Μάτι, έκανε την αντιπαραβολή ανάμεσα σε καμένα στρέμματα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

»Έχουμε ένα χυδαίο τυμβωρύχο πρωθυπουργό, που προσβάλλει πραγματικά τη μνήμη αυτών των ανθρώπων».

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ο οποίος έκανε λόγο για «εντολή μη κατάσβεσης» για τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «όσο και να προσπαθεί να αναδιπλωθεί σήμερα ο κ. Σπανός, ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε».

«Μετέφερε τη φωνή των κατοίκων της περιοχής, ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού δεν ήταν ανάλογη με το μέγεθος και τη σοβαρότητα αυτής της πυρκαγιάς.

»Κάτι που αποτυπώνεται και στις συνέπειες της φωτιάς, η Βόρεια Εύβοια έχει σχεδόν σβηστεί από το χάρτη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Το ότι και ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε στη Βουλή να πει στους πολίτες ότι δεν άκουσαν καλά αυτά που κατήγγειλε ξεκάθαρα ο κ. Σπανός, μόνο ως προσβολή μπορεί να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά παραιτήσεις υπουργών, επανέλαβε ότι «καμία παραίτηση δεν μπορεί να διώξει τις ευθύνες από τον κ. Μητσοτάκη».

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παραιτήσεις από τα πολιτικά ζόμπι που κάθονταν στα έδρανα δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Χαρδαλιά, ανθρώπους που αλληλοσυγχαίρονταν την ώρα της καταστροφής και έλεγαν ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά λίγο πριν την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη», σημείωσε.

«Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες έχουν ένα ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης.

»Και ό,τι και να κάνει, όσα πρόσωπα και αν αλλάξει στο κυβερνητικό σχήμα, δικές του είναι οι ευθύνες», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακόμα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «σταμάτησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ’18 και το ’19, οδηγώντας σε απόλυση 5.066 άτομα που εργάζονταν εκεί» καθώς και για το γεγονός ότι «κατήργησε –με βάση το νόμο Χατζηδάκη- το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, που είχαν φτάσει το 40% επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν λιγότερο από 1%».

«Χρειάζεται να αποσυρθεί ο νόμος Χατζηδάκη, χρειάζεται να συζητήσουμε από μηδενική βάση για έναν ολοκληρωμένο κλιματικό νόμο και χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε ριζική αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με βάση το πόρισμα Γκολντάμερ, στο οποίο είχε καταλήξει η επιστημονική επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, αναφερθείς στο μέτωπο της πανδημίας, σχολίασε με ανησυχία την απόφαση της κυβέρνησης «να ανακαλέσει όλες τις άδειες των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Ετοιμαζόμαστε για ένα νέο κύμα της πανδημίας, χωρίς η κυβέρνηση να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας», είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ξεκάθαρη αποτυχία και στο πεδίο του εμβολιασμού».

«Με βάση στοιχεία, το 25% των πολιτών άνω των 80 ετών στη χώρα μας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό κινείται μόλις στο 5%», σημείωσε.

«Ο κ. Κικίλιας αντί να ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε μέτρα για τους ανεμβολίαστους», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ ανέφερε ότι «όταν δυσκολεύεις την πρόσβαση στο τεστ για ένα συμπολίτη μας που δεν έχει εμβολιαστεί, στην πραγματικότητα τιμωρείς το σύνολο της κοινωνίας, γιατί ουσιαστικά κάνεις πιο εύκολη τη μετάδοση στην κοινότητα».

Σχετικά άρθρα