Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο» είπε η Φώφη στον Μητσοτάκη

«Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο» είπε η Φώφη στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φώφη Γεννηματά,

«Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την πρωτολογία της στη Βουλή, σχετικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, μίλησε για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης και εγκατάλειψη των πολιτών, παρόλο που υπήρχαν, όπως είπε, διαβεβαιώσεις για πλήρη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές, αλλά και για την πανδημία.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι, ένα σύστημα υπερσυγκεντρωτικό και αποτυχημένο.

«Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν από αναζωπυρώσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «Το σύστημα Πολιτικής Προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε, δεν υπήρχε κανένα σύστημα πρόληψης και η έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οδήγησε σε ένα τραγικό αλαλούμ με αποτέλεσμα κάτοικοι, εθελοντές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, με αγωνία να φωνάζουν επί μέρες ότι παλεύουν μόνοι τους».

«Πάνω στα αποκαΐδια και στους νεκρούς μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ χωρίς διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η χώρα μας έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο στην Ευρώπη να έχει τις περισσότερες καμένες εκτάσεις ανά πυρκαγιά σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές χώρες της Μεσογείου;», ανέφερε.

«Σήμερα», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, «οι κάτοικοι σε όλες αυτές τις περιοχές, καταγγέλλουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς», ενώ παρόλο που «οι ίδιοι γνώριζαν που έπρεπε να σταματήσουν τη φωτιά, στα κρίσιμα σημεία», οι φωτιές κατέληξαν τελικά στη θάλασσα.

Για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανού, περί εντολής μη κατάσβεσης, η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια για το εάν ισχύουν ή όχι, ενώ ο κ. Σπανός, θα πρέπει να λογοδοτήσει.

Αναρωτήθηκε μάλιστα μήπως θα έπρεπε να τον καλέσει και η Δικαιοσύνη για να τεκμηριώσει τις δηλώσεις του.

Ζήτησε ακόμη και την απομάκρυνση των αρμόδιων υπουργών από τη θέση τους, τονίζοντας ότι «οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακά σόου».

Σχετικά με την επόμενη μέρα κα την ανασύνταξη των καμένων περιοχών καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης τους, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε συνεννόηση με διάλογο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και όχι απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να φυτρώσει ξανά η ελπίδα στα καμένα και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ, θα ελέγχει και θα πιέζει σε κάθε βήμα, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα για τους πυρόπληκτους θα πρέπει να είναι άμεσα και ουσιαστικά.

Σχετικά άρθρα