Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Πέτσας για την εξαίρεση της Εκκλησίας και τον «τζαμπατζή» ανεμβολίαστο

Τι είπε ο Πέτσας για την εξαίρεση της Εκκλησίας και τον «τζαμπατζή» ανεμβολίαστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας, Υπουργείο Εσωτερικών,

«Παίρνουμε μέτρα και επιτρέπουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα στους εμβολιασμένους» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για τις χθεσινές ανακοινώσεις και τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Πέτσας απάντησε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και στις επικρίσεις για την απόφαση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τα rapid test λέγοντας:

«Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας.

»Όταν 8-9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν.

»Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος».

Όσο για την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν ανακοινώσεις και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών στην γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις.

»Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός.

»Η τελευταία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τέλος Ιουλίου, ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας».

Τόνισε επίσης ότι «προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν».

«Όταν τα ποσοστά εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες τον Αύγουστο προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα» πρόσθεσε.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε περίπτωση που επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα.

«Αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς θα προχωρήσουμε και σε άλλες υπηρεσίες» διευκρίνισε αναφερόμενος σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς. (…) Αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας».

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο.

»Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

»Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά άρθρα