Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών, όπως το 2015»

Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών, όπως το 2015»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πρόσφυγες, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών, όπως το 2015», δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η διαφορά μας με την αντιπολίτευση είναι ότι εμείς δεν πιστεύουμε στη λογική του “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” που εφαρμόστηκε το 2015 και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο, όπου ούτε υπήρχε προετοιμασία ούτε ανθρωπιστική υποδοχή και η Ελλάδα μετατράπηκε σε έναν απέραντο καταυλισμό χωρίς καμιά τάξη, χωρίς καμία οργάνωση, με αποτέλεσμα να δούμε τις εικόνες που είδαμε», ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε δύσκολη τη διαδικασία εκκένωσης του Αφγανιστάν και της αποχώρησης αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το γεγονός αυτό αναμένεται θα προβληματίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημείωσε, δε, ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα μεταναστευτική κρίση λόγω του Αφγανιστάν, καθώς δεν έχει κοινή μεταναστευτική πολιτική προκειμένου να θωρακίσει τα σύνορα της και να αντιμετωπίσει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι να παρασύρουν την κοινωνία σε νέα lockdown»

Αναφορικά με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι να παρασύρουν την κοινωνία είτε σε νέα lockdown ή σε νέα περιοριστικά μέτρα.

»Θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι από εδώ και πέρα υπάρχει το θέμα της ανάληψης της ατομικής ευθύνης».

«Δε μιλάμε για μια κοινωνία δύο τρίτων, μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

»Ο εμβολιασμός είναι θέμα σεβασμού του βασικού δικαιώματος, που δεν είναι άλλο από την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε.

Σχετικά άρθρα