Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που δώρισε 200.000 δόσεις εμβολίων στη Λιβύη

Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που δώρισε 200.000 δόσεις εμβολίων στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Εμβόλιο, Ιωάννης Σμυρλής, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λιβύη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ισχυρή και δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στη Λιβύη. Η πατρίδα μας, στο ευρύτερο πλαίσιο συμβολής της στην ανόρθωση της φίλης βορειοαφρικανικής χώρας, δώρισε και παρέδωσε την Τρίτη στη λιβυκή κυβέρνηση 200.000 δόσεις εμβολίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δωρεά 200.000 εμβολίων προς την Λιβύη για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 προχώρησε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δωρίζει εμβόλια στη Λιβύη, τα οποία μεταφέρθηκαν την Τρίτη με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας και παραδόθηκαν στην Λιβυκή Κυβέρνηση σε επίσημη τελετή που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ο Λίβυος Υφυπουργός Εξωτερικών Omar Mohammed Saleh, υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή και παρέλαβε τη δωρεά.

Κατά την διάρκεια της παράδοσης των εμβολίων, ο κ. Ι. Σμυρλής δήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τον Λιβυκό λαό με τα απαραίτητα εμβόλια και άλλα μέσα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβεβαιώνοντας την επανατοποθέτηση της Ελλάδας στην περιοχή και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανόρθωση της Λιβύης.

Η αποστολή της δωρεάς έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη και του κ. Γενικού Γραμματέα κ. Σμυρλή στην Τρίπολη και την Βεγγάζη στις 4 και 5 Ιουλίου καθώς και της ίδρυσης στην Βεγγάζη του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, του πρώτου που επαναλειτούργησε στην πόλη μετά την κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζει περαιτέρω τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής το επόμενο δίμηνο και τη συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στους κλάδους δομικών υλικών και τροφίμων ως έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής και οικονομικής σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στην ανάπτυξη άριστων διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δένδιας έγραψε:

«Στη δωρεά 200.000 εμβολίων προς την Λιβύη για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 προχώρησε η Ελλάδα.

»Τα εμβόλια παραδόθηκαν σε επίσημη τελετή στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην οποία την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΓΓ ΔΟΣΕ Ιωάννης Σμυρλής», έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα, με τη συνδρομή της με τα απαραίτητα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιβεβαιώνει την επανατοποθέτησή της στην περιοχή και τη συμβολή της στην προσπάθεια για την ανόρθωση της Λιβύης».

Ο Σμυρλής έγραψε:

«Κατά την τελετή παράδοσης αναφέρθηκα “στην ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τον Λιβυκό λαό με τα απαραίτητα εμβόλια και άλλα μέσα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβεβαιώνοντας την επανατοποθέτηση της Ελλάδας στην περιοχή και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανόρθωση της Λιβύης”.

»”Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δίνει εμβόλια στην Λιβύη γεγονός που αποδεικνύει την στενή σχέση και συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών”», έγραψε ο Ιωάννης Σμυρλής σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σχετικά άρθρα