Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Γιώργου Βαρυθυμιάδη

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Γιώργου Βαρυθυμιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Βαρυθυμιάδης, Εύξεινος Πόντος, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Πόντιοι, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρας, μετά την κράτηση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την εντολή απέλασης σε βάρος του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης είχε μεταβεί νωρίτερα την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλους εκπροσώπους του ποντιακού ελληνισμού, προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ:

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Σχετικά άρθρα