Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα κάνουμε δεκτή συμφωνία Κυβέρνησης – τρόικας για το χρέος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα κάνουμε δεκτή συμφωνία Κυβέρνησης – τρόικας για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Χρήστος Παππάς διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει δεκτή μια συμφωνία της Κυβέρνησης με την τρόικα για το χρέος που θα δεσμεύει τη χώρα μακροπρόθεσμα.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολοκληρώσει την συμφωνία με την τρόικα για το χρέος γιατί δεν θα αναγνωριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος», είπε ο κ. Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτό το ενδεχόμενο το γνωρίζουν και εταίροι μας».

Για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση, βλέποντας ότι φτάνει στο τέλος της. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει, γιατί έχει προεξοφληθεί η αδυναμία της κυβέρνησης να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει και το κοινωνικό κλίμα που πιέζει. Η κυβέρνηση δεν κρατάει το κλειδί των εξελίξεων»

«Μηδενικές οι πιθανότητες να σταθεροποιηθεί η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το τελευταίο της συνταγματικό όπλο», συμπλήρωσε.

Τόνισε πως η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στη Βουλή (η κυβέρνηση) απέχει πολύ από τον αριθμό των 180 βουλευτών, τονίζοντας πως η αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στο να συνεχιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης.

Για τη διαγραφή του χρέους ανέφερε, «θα νομοθετήσουμε κανονικά τα όσα υποστηρίξαμε. Δεν θα μπούμε σε διαπραγμάτευση για να κερδίσουμε ένα ραντεβού με την κ. Μέρκελ. Δεν θα είμαστε με το μέρος των δυνάμεων που απαιτούν τυφλή υποταγή.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και την προοπτική ο Φώτης Κουβέλης να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς υποστήριξε: «Ο Φώτης Κουβέλης είναι ενεργός πολιτικός, και στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάμε το ότι είπε πως τον αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ και θέλει να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Κρατάμε ως θετική και την τοποθέτησή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα παρακολουθήσουμε και με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα γίνουν στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».

Σχετικά άρθρα