Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Eπικοινωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακόμη και πάνω στον πόνο των πολιτών

Σπίρτζης: Eπικοινωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακόμη και πάνω στον πόνο των πολιτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά, Χρήστος Σπίρτζης,

Για επικοινωνία και εξαγγελίες εκ του μακρόθεν κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του, αφού σημειώνει ότι τα μέλη της κυβέρνησης «δεν “τίμησαν” με την παρουσία τους, τους πληγέντες συμπολίτες μας», κάνει λόγο για «εξαγγελίες, της γνωστής τακτικής, του επικοινωνιακού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη».

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη του επιτελικού κράτους, δεν «τίμησαν» με την παρουσία τους, τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Δεν έσπευσαν να αποδείξουν στην πράξη, ότι βρίσκονται κοντά τους, για να ακούσουν τα προβλήματα τους, να συμπαρασταθούν στην στεναχώρια τους, να τους δώσουν κουράγιο, να τους ενημερώσουν, να ακούσουν για τις ελλείψεις, το δράμα που έζησαν και ζουν, τον πόνο τους, τα παράπονα τους.

Αρκούνται στις εξαγγελίες, της γνωστής τακτικής, του επικοινωνιακού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Στις χθεσινές εξαγγελίες, του Υπουργικού Συμβουλίου, των «μέτρων αποζημίωσης και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως ικανοποιητικές αποζημιώσεις, οι ελλιπέστατες εξαγγελίες αποζημιώσεων, σε σχέση με τις αποζημιώσεις προηγούμενων φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους πολίτες, εξαγγέλλοντας την αποζημίωση για οικοσυσκευή, μαζί με έναν «πρωτότυπο» όρο, αυτόν της «προκαταβολής» από ότι δικαιούται ο κάθε πυρόπληκτος πολίτης για να αποκαταστήσει τις βλάβες του σπιτιού του, η οποία ως προκαταβολή θα αφαιρείται από το ποσό που τελικά θα λάμβανε για την επιδιόρθωση ή την ανακατασκευή του.

Θολώνει τα νερά για να κρύψει ότι δεν εξήγγειλε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 5000€ για κάθε κατοικία και των 8000€ για κάθε επιχείρηση, που υπήρχε τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού επί ΝΔ, τον περασμένο χειμώνα.

Εξαγγέλλει ως μεγάλη ικανοποιητική επιδότηση για κάθε καταστραμμένο κτίριο το πλαφόν των 150.000€ που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως τιμολόγιο των 100€/m2 για μέγιστη επιφάνεια 150m2, υποκρύπτοντας ότι το κόστος της κατασκευής και των υλικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο.

Προφανώς δεν υπάρχουν εξαγγελίες, ούτε για την αποζημίωση του περιβάλλοντα χώρου κάθε οικίας, ούτε για την συλλογή του αμιάντου και των επιβλαβών στην δημόσια υγεία υλικών, των καμένων αυτοκινήτων και συσκευών.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την έναρξη της υλοτόμησης των καμένων δέντρων, έστω στους οικισμούς που επλήγησαν, ούτε τον καθαρισμό ρεμάτων και την κατασκευή κορμοδεμάτων.

Αρκεί η μακρινή από τους πολίτες τηλε-επικοινωνία, για να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις, δήθεν ικανοποιητικής στήριξης.

Θα παρακολουθούμε στενά κάθε εξαγγελία, για να ενημερώνουμε τους πολίτες, κάθε δράση που δεν υλοποιείται, κάθε επικοινωνιακό τερτίπι για την δημιουργία εντυπώσεων.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην αποκατάσταση των πληγών των συμπολιτών μας, των υποδομών και του περιβάλλοντος στη Σάμο, στην Εύβοια, στην Θεσσαλία και όπου είχαμε φυσική καταστροφή, δείχνει την ανεμελιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί και τώρα στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στην Μάνη.

Ελπίζουμε οι ελλιπείς εξαγγελίες να συμπληρωθούν.

Θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας.

Θα είμαστε στο πλευρό τους, δίπλα τους, όπως ήμασταν πάντα.

Σχετικά άρθρα