Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίνα Κασιμάτη: «Ατυχής σύγκριση» το «πόσα Canadair θα αγοράζαμε αν δεν παίρναμε Rafale»

Νίνα Κασιμάτη: «Ατυχής σύγκριση» το «πόσα Canadair θα αγοράζαμε αν δεν παίρναμε Rafale»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νίνα Κασιμάτη, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, Πυροσβεστικό Αεροπλάνο, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά,

Κάθετα απέναντι σε όσους «υπολογίζουν» τα μαχητικά αεροπλάνα σε σύγκριση με τα πυροσβεστικά που δεν αγοράσαμε τάχθηκε η σοσιαλπατριώτισσα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίνα Κασιμάτη, η οποία εκλέγεται στη Β΄ Πειραιά. Η πατριώτισσα σοσιαλίστρια βουλευτής σε ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για «ατυχή σύγκριση» το «πόσα canadair θα αγοράζαμε αν δεν παίρναμε rafale», βάζοντας έτσι μία βαθιά κόκκινη γραμμή μεταξύ των πατριωτών σοσιαλιστών και των άλλων.

Η Νίνα Κασιμάτη έγραψε:

«Η αξία των πυροσβεστικών αεροπλάνων μετράται με την έλλειψή τους και με τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα της καμμένης γης με ό,τι δυσμενές συνεπάγεται για την κοινωνία, την οικολογία, την εθνική οικονομία.

»Η αξία των στρατιωτικών αεροπλάνων να μη μετρηθεί με την απώλεια εθνικού εδάφους.

»Το λέω επειδή αυτές τις δύστηνες μέρες του ολοκαυτώματος της ελληνικής υπαίθρου βλέπω να κυκλοφορεί ευρέως η ατυχής σύγκριση ως ανάθεμα -πόσα canadair θα αγοράζαμε αν δεν παίρναμε rafale- αντί τα πυρά να στρέφονται στην επιδότηση της ιδιωτικής Aegean και της γερμανικής Frapport. Για παράδειγμα.

»Πρόκειται για λωτοφάγους;

»Είναι τόσο εξώφθαλμο το γεγονός ότι μόλις πριν από 20 μέρες είχαμε νέο Αττίλα στην Αμμόχωστο και γενικότερα εδώ και ενάμιση χρόνο διάγουμε περίοδο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας σε όλα τα πεδία, στο Αιγαίο, τη Θράκη, την Ανατολική Μεσόγειο, την πολιτιστική κληρονομιά.

»Που δεν είναι περιστασιακή κλιμάκωση αλλά στρατηγική, και μάλιστα με την Τουρκία σε πλεονεκτική θέση, μια και δεν απέδωσε η εδώ και τρεις δεκαετίες υπερεθνική λογική της “φιλίας” και του κατευνασμού, που βρήκε πρόθυμους αποδέκτες μόνο στην ελληνική πλευρά —κακές υπηρεσίες που επιτέλους πρέπει να αποδοθούν στους μέχρι και σήμερα -τι θράσος- εγχώριους τιμητές.

»Η ενότητα του εθνικού και κοινωνικού χώρου είναι καταστατική. Αυτή μας κάνει χώρα. Αλλιώς είμαστε σκέτοι χώροι, αναλόγως ή εθνικοφροσύνης ή επαγγελματικού συνδικαλισμού, διαζευκτικά. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται ξένοι φαντάροι στη χειρότερη και ξένοι πυροσβέστες στην καλύτερη», έγραψε μεταξύ άλλων η βουλευτής.

Σχετικά άρθρα