Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις: Ζητώ και εγώ συγγνώμη από τους συμπολίτες

Άδωνις: Ζητώ και εγώ συγγνώμη από τους συμπολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Πυρκαγιά, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Φωτιά,

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη του εμφάνιση μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα, να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να εκκενώνουν τις περιοχές τους.

Ερωτηθείς σχετικά αν ζητεί κι αυτός συγγνώμη όπως ο πρωθυπουργός για τα όποια θέματα διαχείρισης ανέκυψαν στη διάρκεια των πυρκαγιών, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «σε κάθε μεγάλη ζημιά που παθαίνει μια χώρα, η κυβέρνηση έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη και την όποια ευθύνη των λανθασμένων χειρισμών.

»Ζήτω και εγώ συγγνώμη ως μέλος της κυβέρνησης από τους συμπολίτες».

«Το μείζον είναι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινές ζωές.

»Tωρα προέχει η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής όλα τα υλικά αγαθά που θα καταστραφούν, όλα θα φτιάξουν» διαβεβαίωσε.

«Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδιάφορη ή απροετοίμαστη.

»Τι λάθος έγινε, γιατί προφανώς λάθος έγινε για να φύγει κάπου η φωτιά στο επιχειρησιακό σκέλος, στην πορεία θα το δούμε όταν τελειώσει η μάχη.

»Δεν είναι τώρα η ώρα της αλληλοκατηγορίας» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Επικαλούμενος εξάλλου άρθρο του πρακτορείου Bloomberg για τις αμερικανικές πυρκαγιές, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να φεύγεις όταν πιάνει φωτιά, άλλα πριν πιάσει φωτιά.

«Δεν ξέρω αν κάποιος θα ήθελε να είναι στη θέση του Χαρδαλιά»

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε και το έργο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν ξέρω αν κάποιος από εμάς θα ήθελε να κάνει τη δουλειά που κάνει ο Νίκος ο Χαρδαλιάς αυτή την περίοδο… Παρά πολύ δύσκολη δουλειά.

»Δεν είδα έναν άνθρωπο αδιάφορο, απών να κάθεται περνά καλά και αφήνει τους άλλους να φλέγονται, 24ωρες στο πόδι είναι με τους συνεργάτες του, την πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα