Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαϊτάνης (ΝΔ): Φαιδρά και ανάξια σχολιασμού τα δημοσιεύματα για κήρυξη πολιορκίας

Γαϊτάνης (ΝΔ): Φαιδρά και ανάξια σχολιασμού τα δημοσιεύματα για κήρυξη πολιορκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδες, Νέα Δημοκρατία, Πραξικόπημα, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Γαϊτάνης, Φωτιά, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δημοσιεύματα που αφορούν την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας είναι τόσο φαιδρά που είναι ανάξια σχολιασμού.

»Το ότι αυτά αναπαράγονται από στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως έπραξε ο κύριος Βερναρδάκης, συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση τους θεσμούς».

Ο κ. Γαϊτάνης παρέλειψε βεβαίως να πει ότι πρόκειται για πρωτοσέλιδα του συμπολιτευόμενου Τύπου, δηλαδή των εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Έχουν περάσει 24 ώρες από τη χθεσινή πρωτοσέλιδη είδηση της ΕΣΤΙΑΣ ότι αξιωματούχοι του Μαξίμου (Γεραπετρίτης;) εισηγούνται την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας με ταυτόχρονη αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Μέχρι τώρα, ουδείς και ουδεμία από το Μαξίμου δεν έκαναν τον κόπο είτε να διαψεύσουν είτε να απαντήσουν στην εφημερίδα». έγραψε νωρίτερα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Και επειδή στα μάτια τους φαίνεται ο πανικός της λαϊκής οργής στα καμένα,

»Και επειδή είναι και παντελώς ανίκανοι και ακροδεξιοί,

»δεν αποκλείεται καθόλου – το αντίθετο – να συζητούν σοβαρά την αναστολή άρθρων του Συντάγματος!!», συνέχισε.

«Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συζητείται κάτι τέτοιο σοβαρά στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο της δεξιάς.

»Το 2008 έντρομοι ακροδεξιοί και ανίκανοι Υπουργοί πρότειναν τη χρησιμοποίηση του Στρατού (τανκς) και την αναστολή άρθρων του Συντάγματος για να καταστείλουν τα επεισόδια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

»Τους απέτρεψαν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

»Καραμανλής και Παυλόπουλος δεν υπάρχουν στο σημερινό κυβερνητικό επιτελικό μπάχαλο των ανίκανων νεογιάπηδων.

»Οσο δεν απαντάται υπευθύνως το πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ απαιτείται επαγρύπνηση από όλες τις δημοκρατικές και σοβαρές πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Μετά την απάντηση Γαϊτάνη, ο Βερναρδάκης έγραψε στο Facebook:

«Πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης έκανε “την ακόλουθη – απάντηση στην ανάρτηση του κ. Χρ. Βερναρδάκη:

»Τα δημοσιεύματα που αφορούν την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας είναι τόσο φαιδρά που είναι ανάξια σχολιασμού. Το το ότι αυτά αναπαράγονται από στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως έπραξε ο κύριος Βερναρδάκης, συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση τους θεσμούς”.

»Προφανώς, η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό.

»Αντί να διαψεύσει το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ, απαντά σε μένα γιατί ανέβασα το θέμα της μη-απάντησης από πλευράς Κυβέρνησης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

»Ομως, ο προσεκτικός αναγνώστης της ανακοίνωσης θα διαπιστώσει ότι ο εκπρόσωπος τύπου κάνει λόγο μόνο για την “κατάσταση πολιορκίας” και όχι για την αναστολή άρθρων του Συντάγματος.

»Εν τω μεταξύ, η “κατάσταση πολιορκίας” την οποίαν χλευάζει ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ και των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

»Συμπέρασμα: η Κυβέρνηση παραπαίει…».

Σχετικά άρθρα