Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά Ηλεία: Χρυσοχοΐδης και Μενδώνη μεταβαίνουν στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά Ηλεία: Χρυσοχοΐδης και Μενδώνη μεταβαίνουν στην Αρχαία Ολυμπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία, Λίνα Μενδώνη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πυρκαγιά, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Φωτιά,

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Θα ωφελούσε περισσότερο βεβαίως από τους υπουργούς αν νωρίτερα είχαν σπεύσει πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η υπουργός Πολιτισμού -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ– θα πάει στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης.

Στις 17.45 δόθηκε επείγουσα ειδοποίηση από το 112, σε όσους βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία, να εκκενώσουν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilia live, ζητήθηκε η απομάκρυνση των πολιτών από τα χωριά: Κλαδέο, Μάγειρα, Κοσκινά και Μιράκα καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ήδη σε απόσταση αναπνοής.

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, τα όσα διαδραματίζονται στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της φωτιάς.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς “ανεβαίνει” προς τις κοινότητες».

Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».

Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Ηλεία, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία είναι εκτός ελέγχου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι στα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Σχετικά άρθρα