Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές φυλλάδες λένε ότι σκοτώσαμε Τούρκο που… ρέμβαζε στον Έβρο – Τι απαντά το ΥΠΕΞ – Πηγές: «Οσμή προβοκάτσιας»

Τουρκικές φυλλάδες λένε ότι σκοτώσαμε Τούρκο που… ρέμβαζε στον Έβρο – Τι απαντά το ΥΠΕΞ – Πηγές: «Οσμή προβοκάτσιας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδριανούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Ελληνική Πρεσβεία Άγκυρα, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Επιτετραμμένη της Ελλάδας στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα Κυριακή στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Τι προηγήθηκε

Τουλάχιστον περίεργα και με έντονη οσμή προβοκάτσιας είναι τα δημοσιεύματα που φιλοξενεί τις τελευταίες ώρες ο τουρκικός Τύπος, περί νεκρού Τούρκου πολίτη από πυρά που υποτίθεται ρίχθηκαν από την ελληνική πλευρά των συνόρων του Εβρου.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληροφορίες από ελληνικής πλευράς αναφέρουν ότι καμία τέτοια υπόθεση δεν έχει απασχολήσει το κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ είτε το συντονιστικό της ΕΛ.ΑΣ., και πηγές κάνουν λόγο για fake news και προβοκατόρικες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα -Sabah, Yeni Safak κ.α. ισλαμιστικές φυλλάδες- ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο «από άνδρες που φορούσαν πολιτικά».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, τοποθετούν το περιστατικό το απόγευμα του Σαββάτου στην όχθη του ποταμού Έβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της ευρύτερης περιοχής της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε σε κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης, υποστηρίζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Σχετικά άρθρα