Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Δεν ντρέπεστε απατεώνες – Πόσο απελπισμένοι είστε

Πολάκης: Δεν ντρέπεστε απατεώνες – Πόσο απελπισμένοι είστε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Παύλος Πολάκης, Πόθεν Έσχες, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής η ΝΔ σχετικά με το Πόθεν Έσχες του.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΝΔ η οποία «προσπάθησε να θολώσει ξανά τα νερά», όπως επισημαίνει κάνοντας λόγο για «συμπληρωματικές τροποποιητικές δηλώσεις μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών».

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη:

«ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ!!!

»Ορίστε λοιπόν:

»Πριν λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση, προσπαθώντας να καλύψει την πατάτα που έκανε με την ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ που πήγε να στήσει με το πόθεν έσχες μου!

»Η ανακοίνωση της έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κυρίου Μπούρα προέδρου της Επιτροπής πόθεν εσχες της Βουλης μετά που τον προκάλεσα με τη ανάρτηση μου πριν τρεις ώρες.

»Αφού παραδέχονται πως τα πόθεν έσχες μου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και αρχειοθετηθήκαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, προσπαθούν ξανά να θολώσουν τα νερά λέγοντας πως υπέβαλα συμπληρωματικές τροποποιητικές δηλώσεις μετά το έλεγχο των ορκωτών λογιστών !!!!

»ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

»Αυτό που ΔΕΝ λέτε -επίτηδες και θα φανεί στο τέλος αυτού που γράφω γιατί- είναι τα εξής:

»ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ σε μένα και πολλούς άλλους βουλευτές ή πολιτικά πρόσωπα, ήταν να ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2016 2018 ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !!!!!!!!! ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» που είχα δήθεν αποκρύψει όπως ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ ΑΙΣΧΡΑ ξαναλέτε!!!!!!

»Όλα είχαν δηλωθεί κανονικά και η εργασία της και τα εισοδήματα της από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα (για το 2018) και ξαναδημοσιεύω τώρα και απλά δεν είχε υπογράψει τις δηλώσεις αυτές ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!!

»Οι δηλώσεις είχαν υποβληθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ από το 2018-19 και απλά ζητήθηκε το 2021 να τις υπογράψει και η σύζυγος μου κάτι που βέβαια έγινε χωρίς καμία άλλη αλλαγή!.

»ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η «ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ»!!!

»Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;;

»Αυτό λοιπόν που έκανα εγώ, γιατί το ζήτησαν οι ελεγκτές, το έκαναν άλλοι πενήντα περίπου βουλευτές η πολιτικά πρόσωπα μεταξύ αυτών ο Κώστας Καραμανλής και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός π.χ. ,που συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση των 708 ονομάτων που ενέκρινε η επιτροπή πόθεν έσχες στη συνεδρίαση της τον Ιούνιο του 2021 !!!!(φωτό 6-7-8, Κωδικος 6 δίπλα στο όνομα μας ,στη φωτό 9 ο κατάλογος των παραβάσεων ) ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ για να μιλάτε για «παρατυπίες» ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!

»Μετά από αυτό:

»1) Σας ενημερώνω πως το ύψος της αποζημίωσης που θα ζητήσω από το Διευθυντή και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για μένα και αλλά τόσα για τη σύζυγο μου!

»2) ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΩΡΑ αυτό που έκανα εγώ με την παρουσίαση όλων των στοιχείων του πόθεν εσχες μου, να το κάνει και το πρωθυπουργικό ζεύγος που έχει κάνει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ δήλωση και κατείχε παράνομα Γαλλική εταιρεία !

»Θα τολμήσετε ή θα κρύβεστε πίσω από πλαστά χαρτιά των ΚΕΠ του ανιψιού;».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου» στις δηλώσεις του πρώην υπουργού σχετικά με την δήλωση της ατομικής επιχείρησης της συζύγου του η οποία δηλώθηκε αναδρομικά τον Μάρτιο του 2021.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάση Μπούρα ο οποίος σε ανακοίνωσή του δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πολάκη και διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 που υπέβαλε ο κ. Πολάκης δεν εμφάνιζε την ατομική επιχείρηση της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί.

Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής;

Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου;

Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού.

Ο Θανάσης Μπούρας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αναφέρει:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους.

»Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο.

»Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

»Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020.

»Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η επιτροπή έθεσε τη δήλωσή του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021».

Σχετικά άρθρα