Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kεραμέως: Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Kεραμέως: Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Αλλαγές θα γίνουν στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων ενόψει της νέας χρονιάς, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην οικογένεια και ειδικά στους ηλικιωμένους, πέρυσι, έκλειναν τμήματα στα σχολεία, μόλις εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Τώρα, όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οικογένεια έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μεγάλο βαθμό, «ή, τέλος πάντων, μπορούν να εμβολιαστούν».

Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ακόμη ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Το τονίζω, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων, και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας.

Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει στις αίθουσες των σχολείων εκπαιδευτικός που δεν θα έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή δεν έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ.

Πάντως, για την ώρα ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς παραμένει αδιευκρίνιστος.

Σχετικά άρθρα