Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Επιτελικό κράτος και βαρύνουσα εγκληματικότητα που συνεχίζει να σκορπίζει τρόμο και θάνατο

Σπίρτζης: Επιτελικό κράτος και βαρύνουσα εγκληματικότητα που συνεχίζει να σκορπίζει τρόμο και θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης,

Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας στην υγειονομική και την οικονομική τραγική κατάσταση που έχει φέρει τη χώρα, τα περιστατικά της ανεξέλεγκτης δράσης των εγκληματικών συμμοριών διαρκώς αυξάνονται, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αδυνατεί να ελέγξει τη δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας, αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του.

Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο είναι ενδεικτικά και φανερώνουν το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παράσχει ασφάλεια στους πολίτες, με τους δράστες να παραμένουν άγνωστοι και ασύλληπτοι σε όλες τις υποθέσεις, λέει ο Χρήστος Σπίρτζης και παραθέτει:

– Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Θήβα, τα πυροβόλα όπλα ήχησαν ξανά, όταν άγνωστοι δολοφόνησαν έξω από το σπίτι του 44χρονο άνδρα σε ένα ακόμη έγκλημα σε αστικό κέντρο της χώρας μας.

– Το απόγευμα του Σαββάτου, στη Βάρη, ακόμη ένα ιδιαιτέρως σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε όπου δράστης πέταξε βόμβα στα γραφεία γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας προξενώντας σοβαρές υλικές ζημιές πριν εξαφανιστεί. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, και ερωτηματικά γεννιούνται καθώς όπως ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του, περνούσε τυχαία έξω από την εταιρεία την ώρα της έκρηξης.

– Το βράδυ του Σαββάτου, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι επιτέθηκαν σε 15χρονο, του έκλεψαν το κινητό και τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του περιστατικού με το μαχαίρωμα νέου στο κέντρο της Κηφισιάς.

– Δύο μέρες νωρίτερα, πάλι στη Θεσσαλονίκη, οδηγός δεν δίστασε να πυροβολήσει άλλον οδηγό μετά από διαπληκτισμό που είχαν στο κέντρο της πόλης με τους αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι αφορμή ήταν η οδηγική συμπεριφορά του θύματος.

Την ίδια εβδομάδα, με χιλιάδες νέους ανθρώπους εκτός Πανεπιστημίων και τα Πανεπιστήμια κλειστά, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, για τις 1000 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αποδεικνύοντας τον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ιεράρχηση της πολιτικής της στην καταστολή και την στοχοποίηση της νεολαίας, ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος και τα Αστυνομικά τμήματα παραμένουν υποστελεχωμένα.

Η πασιφανής αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και να περιορίσει τη δράση των εγκληματιών δείχνει τα αποτελέσματα της, κορυφώνοντας μαζί με την υγειονομική και οικονομική κρίση, την κορύφωση της εγκληματικής δράσης.

Οι δολοφονίες, οι πυροβολισμοί, οι ληστείες, οι ξυλοδαρμοί και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών έχουν γίνει, δυστυχώς, καθημερινό φαινόμενο στα δύο χρόνια της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες να αισθάνονται όλο και περισσότερο απροστάτευτοι και ανασφαλείς.

Είναι καιρός να σταματήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιεί την ελληνική αστυνομία για την προώθηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους και να την αφήσει να υπηρετήσει το θεσμικό της ρόλο, την ασφάλεια του πολίτη και την καταπολέμηση του εγκλήματος, καταλήγει ο σοσιαλιστής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός.

Σχετικά άρθρα