Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημοφιλέστερος πρωθυπουργός – Η εποχή του η καλύτερη

Δημοσκόπηση: Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημοφιλέστερος πρωθυπουργός – Η εποχή του η καλύτερη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Παπανδρέου, Δημοσκοπήσεις, ΠΑΣΟΚ,

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του NEWS 24/7 ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ πρωθυπουργός από το 1974 μέχρι σήμερα με ποσοστό 32,3%. Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με 18,8%.

Οι εκσυγχρονιστές έχουν πατώσει, όπως ήταν αναμενόμενο. Τον Κώστα Σημίτη «αγαπά» μόλις το 3,6%. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται στο 1,7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση καλύτερη περίοδος της χώρας θεωρείται το 1981-1990, δηλαδή η πραγματική πρώτη φορά Αριστερά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, το 41,2% θεωρεί ότι τότε έγιναν οι σημαντικότερες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση, το 42,1% θεωρεί ότι τότε οι Έλληνες είχαν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο, το 31,8% ότι τότε είχαμε το καλύτερο εθνικό σύστημα Υγείας, το 29,8% ότι τότε είχαμε την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας, το 29,8% ότι η χώρα εκείνη την εποχή είχε την ισχυρότερη θέση στη διεθνή σκηνή και βεβαίως ο ελληνικός λαός ΔΕΝ θεωρεί, παρά τη μαύρη προπαγάνδα, ότι τότε εκτροχιάστηκε η οικονομία.

Μόνο το 10,6% θεωρεί τη δεκαετία του 1980 υπεύθυνη για τα οικονομικά μας χάλια, με το 45,4% να θεωρεί υπεύθυνη για την κατάντια μας τη δεκαετία 2001-2010, δηλαδή την εποχή Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία παραμένει ανδρεοπαπανδρεϊκή.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ΔΕΝ έφαγε το κουτόχορτο ότι ο Ανδρέας «χάλασε» την Ελλάδα.

Η δημοκρατική παράταξη στη βάση της είναι ενωμένη δυνατή.

Ένας σοσιαλπατριώτης ηγέτης μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο μεγαλείο, όλα τα άλλα είναι μπουρμπουλήθρες μετριοτήτων.

Σχετικά άρθρα