Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κλάμα» το «1,5%» επειδή δεν θα βραβευτεί τελικά ο διασώστης που κατηγορεί την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

«Κλάμα» το «1,5%» επειδή δεν θα βραβευτεί τελικά ο διασώστης που κατηγορεί την Ελλάδα για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ενοχλημένες είναι κάποιες ιστοσελίδες των απόψεων του 1,5% (πρώην 3%) της «αλληλέγγυας» -γενικώς και αορίστως- «αριστεράς» επειδή, όπως γράφουν, ακυρώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η βράβευση ενός Έλληνα διασώστη, του Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ιάσων Αποστολόπουλος θα βραβευόταν για τη δράση του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αποστολόπουλος συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες και τώρα είναι συντονιστής του «Mare Ionio».

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, δέχτηκε αργά χθες βράδυ τηλεφώνημα από το ΥΠ.ΕΞ., ενώ βρισκόταν στη Σικελία, κατά το οποίο του ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Μέχρι εδώ ίσως εύλογα να απορήσει κανείς γιατί ανακλήθηκε η απόφαση βράβευσης του κ. Αποστολόπουλου, ωστόσο, ο Έλληνας διασώστης -από την υπερβολική ακτιβίστικη φιλανθρωπία του προφανώς- έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη στάση του ιταλικού κράτους αλλά και του ελληνικού Λιμενικού ως προς τους πρόσφυγες.

Νομίζουμε ότι εάν κάποιος, όσο ανθρωπιστής κι εάν είναι, δεν μπορεί να βρει ισορροπία, μέτρο, μεταξύ ανθρωπισμού και πατριωτισμού, αλλά «πλέει» μονόμπαντα και εν προκειμένω φτάνει στη σημείο να κατηγορεί την ίδια την πατρίδα του και το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, σαν να μην ευθύνονται οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές δουλέμποροι για όλη αυτή τη συμφορά, γιατί άραγε η Ελλάδα να του οφείλει βράβευση;

Επειδή τη διασύρει;

Επειδή έχασε το μέτρο και κατηγορεί την ίδια την πατρίδα του, την ταλαιπωρημένη πατρίδα του, και κατά προέκταση τον ίδιο τον λαό του, τυφλωμένος από έναν ακτιβισμό;

Το 1,5% (πρώην 3%) μπορεί να διαμαρτύρεται όσο θέλει, αλλά δεν του επιτρέπεται να διασύρει την πατρίδα.

Ο λαός της δημοκρατικής παράταξης δεν ακολουθεί στην κατηφόρα τους γκρουπούσκουλα και αμετροεπείς ακτιβιστές.

Η δημοκρατική παράταξη είναι πρωτίστως πατριωτική. Δεν θα επιβάλλουν ατζέντα αυτοί οι λίγοι στους πολλούς.

Η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης είναι σαφής:

«…τα άτομα εκείνα τα οποία θα φέρουν το όνομα εξελικτικός κοινωνιστής (δηλ. σοσιαλιστής) να μάθουν να γνωρίζουν τα καθήκοντα και τα δικαιώματα του ατόμου, να μάθουν ότι πρέπει να είναι τίμιοι εις τας συναλλαγάς των, ευσυνείδητοι εις τας πράξεις των, ακεραίου χαρακτήρος, κατά πάντα φιλότιμοι, ήτοι τέλειοι άνθρωποι, να ενδιαφέρωνται δια τα κοινά συμφέροντα αλλά να σέβωνται και να υποστηρίζουν τα Εθνικά συμφέροντα της Ελληνικής φυλής».

Σταύρος Καλλέργης [Διάλεξις προς Ομάδα Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου, Κρήτη 1914].

Εκτός εάν ο Καλλέργης, πατέρας του ελληνικού σοσιαλισμού, δεν κατάλαβε τον σοσιαλισμό, οπότε να μας τον διδάξουν ξανά οι καταθλιπτικοί του 1,5%.

Σχετικά άρθρα