ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης έστειλε την Αδάμου στο πειθαρχικό και η Αδάμου τον «έστειλε»

Ο Βαρουφάκης έστειλε την Αδάμου στο πειθαρχικό και η Αδάμου τον «έστειλε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Γιάνης Βαρουφάκης, Κωνσταντίνα Αδάμου,

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Μέρα 25 βρίσκεται η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ 25, Κωνσταντίνα Αδάμου, μετά από επιστολή ανεξαρτητοποίησης που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασία παραπομπής της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Την πρόταση για παραπομπή της είχε καταθέσει στην Κ.Ο του Μέρα 25 την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε επιστολή του ζητούσε να συμπεριληφθεί το θέμα στην τακτική συνεδρίαση της Κ.Ο.

Έκανε λόγο για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, με επιχειρηματολογία που θα καταθέσω».

Σημείωνε παράλληλα ότι «θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος” και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά

»Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα.

»Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση».

Η Κωνσταντίνα Αδάμου δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αντιθέτως με ανακοίνωση που εξέδωσε επισήμανε ότι ανεξαρτητοποιείται γιατί «προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι.

»Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν στην ρήξη των σχέσεων ανάμεσα στο Μέρα 25 και την Κωνσταντίνα Αδάμου, τα προβλήματα στις σχέσεις φέρεται ότι υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Φέρονται να σχετίζονται με θέματα που αφορούν τον καταμερισμό εργασίας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και ζητήματα που σχετίζονται με την συνέπεια των μελών της.

Σχετικά άρθρα