Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαγόρευση εισόδου στο λιανεμπόριο για ανεμβολίαστους – Τι λέει ο Άδωνις

Απαγόρευση εισόδου στο λιανεμπόριο για ανεμβολίαστους – Τι λέει ο Άδωνις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Εμπορικά Καταστήματα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Μετά την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και σε ό,τι αφορά στα καταστήματα του λιανεμπορίου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που λένε οι γιατροί, τότε ασφαλώς θα πρέπει να λαμβάνονται ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα», είπε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» μετά από σχετική ερώτηση.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού στην ερώτηση αν θα δούμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα του λιανεμπορίου:

«Αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας. Στο πρώτο σενάριο η πανδημία εξαφανίζεται και όλα καλά και όλα ωραία.

»Στο σενάριο που η πανδημία εκρήγνυται και επιβεβαιώνονται τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι κι αρκετοί από τους εμβολιασμένους, αυτή είναι η πρόβλεψη.

»Σε αυτή την περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να λαμβάνονται ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα.

»Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να βρίσκονται στους κλειστούς χώρους;

»Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας είναι όχι.

»Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν λιγότερο, προφανώς θα μπορούν να κινούνται σε εσωτερικούς χώρους όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι.

»Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης. Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά αν δεν έχω όλα τα δεδομένα.

»Όσο η πανδημία εξελίσεται ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επίσης ότι «η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε.

Σχετικά άρθρα