Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το πρώτο από τα 18 ελληνικά Rafale

Αυτό είναι το πρώτο από τα 18 ελληνικά Rafale
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κωνσταντίνος Φλώρος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στη Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση στο ISTRES έγινε η τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Rafale.

Στο άμεσο μέλλον, στην Πολεμική Αεροπορία θα ενταχθούν επιπλέον 17 μαχητικά, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων.

Παρών στην τελετή παράδοσης ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, που τόνισε ότι τα Rafale «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο».

Συγκεκριμένα έγραψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ:

«Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale!

»Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις 🇬🇷 #ΕΔ.

»Εν αναμονή για τις ακόμα 17 “Ριπές” που θα “αλλάξουν τα δεδομένα”, εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!».

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη στην Αεροπορική Βάση στο ISTRES της Νότιας Γαλλίας, στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation», όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Πριν από την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμύνης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Dassault Aviation» κ. Ερίκ Τραπιέ (Erik Trappier).

Ακολούθως ο κ. Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει στο Παρίσι όπου για κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Σχετικά άρθρα