Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Ευθεία συνεννόηση Ελλάδας-Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Αν. Μεσόγειο

Δένδιας: Ευθεία συνεννόηση Ελλάδας-Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαΐρ Λαπίντ, Ισραήλ, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ευθεία είναι η συνεννόηση Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατ. Μεσόγειο, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας από το Ισραήλ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Πρόκειται για σαφέστατο μήνυμα προς τη μειοψηφία του ενός και στα προβλήματα που διαρκώς δημιουργεί.

«Στη σημερινή μου συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, τον κ. Γιαΐρ Λαπίντ, είχαμε μία μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής τους.

«Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις», συνέχισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

»Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού.

»Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προηγουμένως, σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας έγραψε:

«Στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ισραήλ.

»Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών δεσμών σε όλους τους τομείς και οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

»Επιβεβαίωση αλληλεγγύης στην Κύπρο και συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ» και επίσης:

«Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησής μας στις Βρυξέλλες, συναντήθηκα σήμερα με τον νέο Ισραηλινό ομόλογό μου Γιαΐρ Λαπίντ.

»Συζητήσαμε για το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Σχετικά άρθρα