ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με αντίποινα για τη Γαλατασαράι

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με αντίποινα για τη Γαλατασαράι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλατασαράι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Έμμεσες απειλές σε βάρος της Ελλάδας ότι η Τουρκία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι ελληνικές Αρχές, όταν προ ημερών υπέβαλαν σε τεστ την ομάδα της Γαλατασαράϊ που ήλθε για φιλικό αγώνα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η ομάδα να ξαναγυρίσει στην Τουρκία, εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως γράφει ο Θανάσης Αργυράκης στο Law & Order, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, Yeni Birlik, σε ερωτήσεις που του ετέθησαν για το «επεισόδιο» με την Γαλατασαράϊ και γενικότερα τα ελληνο-τουρκικά, ο Τσαβούσογλου είδε ελληνική σκοπιμότητα πίσω από την περίπτωση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς ως Τουρκία θα θέλαμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με ένα γειτονικό κράτος σε ένα ορισμένο επίπεδο.

»Εμείς δεν καταφύγαμε ποτέ στα είδη αυτό-εξευτελιστικής συμπεριφοράς που έχει επιδείξει η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις.

»Ωστόσο, υπάρχει μια βασική αρχή που είναι γνωστή ως αμοιβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να δώσουμε μια ισότιμη απάντηση όταν το απαιτεί η περίσταση».

Για αυτό καθεαυτό το «επεισόδιο» υποστήριξε τα εξής:

«Ολόκληρη η ομάδα ήταν εμβολιασμένη.

»Λάβαμε μια κοινή απόφαση για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ο ένας του άλλου και τα έγκυρα τεστ διεξήχθησαν εγκαίρως.

»Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο, μιλήσαμε με τον επικεφαλής της ομάδας, Ali Bey, τον Fatih Hoca και τον αρχηγό της ομάδας, Arda.

»Μας είπαν ότι πρότειναν (σ.σ. οι Ελληνες) πρώτα να γίνουν ένα – δύο έλεγχοι, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και είπαν ότι όλοι έπρεπε να ελεγχθούν.

»Ανάγκασαν ακόμα και εκείνους που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο να αποβιβαστούν.

»Εάν η υγεία είναι το ζήτημα εδώ, αυτό που θα έκανε κάποιος είναι να δει τα τεστ.

»Όλοι αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ της Τουρκίας.

»Όλοι γνωρίζουν ότι πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει να τα αναγνωρίσουν.

»Ενημερώστε, λοιπόν, εκ των προτέρων την άλλη πλευρά επί των κανόνων, και μπορείτε να λάβετε τα ανάλογα μέτρα. Αυτό που έγινε εδώ ήταν σκόπιμο».

Σχετικά άρθρα