Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Με την Τουρκία συζητάμε μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Νίκος Δένδιας: Με την Τουρκία συζητάμε μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τους -αυστηρούς- όρους του διαλόγου με την Τουρκία και μιας, ενδεχόμενης, προσφυγής στη Χάγη, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο «Meeting Point» του Νewsbomb.gr και στην Όλγα Τρέμη.

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει πως τα μόνα θέματα που μπορεί να συζητήσει η χώρα μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

«Εάν η Τουρκία θέλει κάτι άλλο, εμείς δεν θα είμαστε εκεί», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οποιαδήποτε συζήτηση περί Χάγης προϋποθέτει ότι προηγουμένως θα έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία η ατζέντα.

Ο υπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος «είναι φιλόξενος και εγκάρδιος σε προσωπικό επίπεδο».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως η χώρα μας έχει πολύ μεγάλες διαφορές με την πολιτική της Τουρκίας και εξηγεί τι έγινε στην θυελλώδη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρεται επίσης στη στάση της Ελλάδας στο θέμα του Κοσόβου, στη συμφωνία των Πρεσπών και στην εκκρεμότητα της κύρωσης των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Τα μνημόνια θα κυρωθούν, αλλά δεν γνωρίζω πότε», λέει χαρακτηριστικά, ενώ για την στάση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή σημειώνει ότι «δεν θα ενέτασσε έναν πρώην πρωθυπουργό σε στενά πλαίσια».

Ο Νίκος Δένδιας μιλά, ακόμη, για το δύσκολο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι του 2020, για τη θητεία του τα τελευταία δύο χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών, και απαντά σε όσους του αποδίδουν ηγετικές φιλοδοξίες.

Προεξοφλεί, επίσης, νέα νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στην Όλγα Τρέμη:

Σχετικά άρθρα