Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα νοικοκυριά

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα νοικοκυριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έφη Αχτσιόγλου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης,

«Τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι η καλύτερη απάντηση στους πανηγυρισμούς και την προπαγάνδα του Υπουργείου Οικονομικών», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Προσθέτουν πως η νέα μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταδεικνύει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για αύξηση κατά 275% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους το Μάιο και αύξηση κατά 15% του συνόλου των οφειλών στο 5μηνο, «φανερώνουν με κατηγορηματικό τρόπο την αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις».

Ενώ, συμπληρώνουν, «αυξημένος είναι και ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.α.)».

Η συσσώρευση χρεών την περίοδο της πανδημίας, «εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά και επαρκώς το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», απειλεί και την επόμενη μέρα της οικονομίας, αναφέρουν.

Και καταλήγουν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση, με «κούρεμα» οφειλής, των χρεών της πανδημίας (με συγκεκριμένα κριτήρια) είναι απολύτως επιβεβλημένη, υποστηρίζοντας ότι «η άρνηση της κυβέρνησης οδηγεί τα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εξόντωση».

Σχετικά άρθρα