Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Χαρδαλιά – Σπίρτζης: «Επιτελικό παρακράτος»

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Χαρδαλιά – Σπίρτζης: «Επιτελικό παρακράτος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης,

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τις χθεσινές αποκαλύψεις, όπως αναφέρει, της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστο Σπίρτζη, οι εν λόγω αποκαλύψεις περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων:

«Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας Υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

»Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί.

»Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας.

»Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα, ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας.

»Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών”».

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ζητήσει εκ νέου απαντήσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και από τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες, που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Ο ίδιος ο υφυπουργός διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα και προανήγγειλε αγωγή και μηνυτήρια αναφορά κατά της εφημερίδας.

Σχετικά άρθρα