Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εφ.Συν.»: Ο Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να εισέλθουν ύποπτα κρούσματα στη χώρα – Αντίδραση Χαρδαλιά

«Εφ.Συν.»: Ο Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να εισέλθουν ύποπτα κρούσματα στη χώρα – Αντίδραση Χαρδαλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Τουρκία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Φενέρμπαχτσέ,

Λίγο πριν από το δεύτερο οριζόντιο λοκντάουν, με εντολή Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό, σύμφωνα με αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών.

Μηνύματα δείχνουν ότι ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής ο οποίος βρίσκεται στον έλεγχο.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2020, δύο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση επιβολής σκληρού λοκντάουν από την κυβέρνηση και ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, σε σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων που διαθέτει η «Εφ.Συν.», φαίνεται να ενημερώνεται από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενέρμπαχτσε.

Και εκείνος απαντά με απρόσμενο τρόπο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Εδώ παρατηρείται ότι ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει καθώς φαίνεται και συνείδηση ότι κάτι στραβό πρόκειται να γίνει, οπότε παραπέμπεται η υπόθεση στο «πακιστανικό» τηλέφωνο.

Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Και είναι χειρότερη.

Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι (σ.σ. αξιωματικοί) έκαψαν 100 άτομα (σ.σ. στο Μάτι) και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε […].

Η συνεχής αναφορά στα «πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας.

Όσο για τη σύγκριση με την τραγωδία στο Μάτι είναι κι αυτή δηλωτική του τρόπου που είχε εργαλειοποιήσει τον θάνατο τόσων ανθρώπων η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

Την ίδια ημέρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε την τουρκική ομάδα με 82-68.

Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα.

Απαντά με αγωγές και μηνύσεις ο Χαρδαλιάς

Αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση ετοιμάζεται να υποβάλει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο ανέφερε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε δώσει προσωπικά εντολή στις 22 Οκτωβρίου του 2020 να περάσει η ομάδα της Φενερμπαχτσέ από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά το γεγονός ότι υπάρχαν στην ομάδα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, πηγές του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη έκαναν λόγο για «αθλιότητες» και «αποκυήματα φαντασίας», ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά ως υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι διάλογοι τους οποίους παρουσιάζει η εφημερίδα είναι αποτέλεσμα νοσηρής φαντασίας».

Σχετικά άρθρα