Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πελώνη: «Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, πολύ περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι»

Πελώνη: «Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, πολύ περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτελία Πελώνη, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Από τον πρώτο μήνα της πανδημίας η κυβέρνηση παρακολουθεί και καλεί σε εγρήγορση και όχι σε εφησυχασμό, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί και να ακολουθείται πολύ συχνός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Όπως γνωστοποίησε η κ. Πελώνη, πάνω από το 50% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορούν περιπτώσεις που έχουν προέλθει από επιβεβαίωση self-test.

Εξηγώντας τι σημαίνει η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών ότι το επόμενο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως από το πλέγμα των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση το μήνυμα είναι ότι πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα εξακολουθούν να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.

«Είναι σαφές ότι ο υγειονομικός κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμένους», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, πολύ περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι», συνέχισε τονίζοντας πως πρέπει όλοι να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Αναφερόμενη στο κόστος των self-test, σημείωσε ότι υπάρχουν ομάδες δικαιούχων, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και πολίτες ηλικίας 18-30 ετών, που τα προμηθεύονται δωρεάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη, η κ. Πελώνη ανέφερε πως θα γίνει με βάση τις ανάγκες και τη γνωμοδότηση που θα κάνει μια επιτροπή.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς της καθολικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από τη χρήση της μάσκας.

«Η απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση υπάρχει μόνο για τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση και έντονος συγχωτισμός», είπε προσθέτοντας ότι γίνονται, και θα συνεχίσουν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι.

«Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα», πρόσθεσε επίσης αναφέροντας πως δεν υπάρχει κάτι να ανακοινώσει κάτι νεότερο επ αυτού.

Σχετικά άρθρα