Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξενογιαννακοπούλου: Οι ιδέες μας είναι ξανά επίκαιρες απέναντι σε έναν παρωχημένο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό

Ξενογιαννακοπούλου: Οι ιδέες μας είναι ξανά επίκαιρες απέναντι σε έναν παρωχημένο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Οι ιδέες μας είναι ξανά επίκαιρες και αναγκαίες απέναντι σε έναν παρωχημένο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό, είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ομιλία της στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η μάχη για μια προοδευτική προοπτική και διακυβέρνηση σημαίνει μάχη για νίκη στις επόμενες εκλογές με τις θέσεις και τις ιδέες μας», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι αποτελεί «πολύ μεγάλη σηματοδότηση αφενός το γεγονός ότι διεξάγεται η Προγραμματική Συνδιάσκεψη μας ακόμα και μέσα στις δύσκολες εποχές της πανδημίας, αλλά κυρίως ότι μέσα από ένα μεγάλο συλλογικό διάλογο έχουμε φτάσει να παρουσιάζουμε αυτό το συνεκτικό πλαίσιο θέσεων και να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι υπάρχει ένας άλλο δρόμος, εναλλακτικός, εφικτός, ότι έχουμε την πρόταση και τη δέσμευση να οδηγήσουμε σε άλλη, προοδευτική κατεύθυνση τη χώρα και την κοινωνία».

Ανέφερε ότι «τώρα που ανοίγει ξανά η οικονομία και οι δραστηριότητες, η κοινωνία προσγειώνεται με δυσμενή και αυταρχικό τρόπο σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολύ σκληρή μάχη κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, θέτοντας το πεδίο της αντιπαράθεσης και πως «αυτή η μάχη συνεχίζεται με τον επόμενο γύρο, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Σημείωσε πως ήταν κρίσιμο ότι δεν ήταν μια μάχη χαρακωμάτων, αλλά αντίθετα ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία δείχνουν τη δέσμευση και την πρόθεση του και οικοδομούν τη σχέση με την κοινωνία.

«Οι ιδέες μας είναι ξανά επίκαιρες και αναγκαίες απέναντι σε έναν παρωχημένο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση», είπε.

Τόνισε ότι είναι μεγάλο εφόδιο οι προγραμματικές θέσεις μας, «πάνω στις οποίες οικοδομείται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με μια νέα κοινωνική προοδευτική συμμαχία που διαμορφώνεται».

Αυτή ακριβώς, είπε, είναι το άλλο μεγάλο εφόδιο, οι συμμαχίες με τον κόσμο της εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών, τους αόρατους ανθρώπους, τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής.

Το έτερο μεγάλο εφόδιο, τόνισε είναι «το κόμμα μας», μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό, αριστερό, κορμός της προοδευτικής συμμαχίας στη χώρα», προσθέτοντας ότι η διεύρυνση είναι μια συνεχής διαδικασία.

Σχετικά άρθρα