Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία στα εγκαίνια του νέου ναυστάθμου της Αιγύπτου δίπλα στη Λιβύη

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία στα εγκαίνια του νέου ναυστάθμου της Αιγύπτου δίπλα στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος, Πολεμικό Ναυτικό, Στυλιανός Πετράκης, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Το Σάββατο, στα εγκαίνια του νέου αιγυπτιακού ναυστάθμου στη Μεσόγειο, σε μικρή απόσταση από τη Λιβύη, παραβρέθηκε και η ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 παρακολούθησε την Τελετή Εγκαινίων της νέας Ναυτικής Βάσης με την επωνυμία «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» στο GARGOUB, στις βορειοδυτικές ακτές της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Μεσόγειο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του αρχηγού ΓΕΕΔ, αντιστράτηγου Mohamed Farid Hegazy, o οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Τη Ναυτική Βάση «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» εγκαινίασε ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακή διακλαδική επίδειξη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα Εγκαίνια της νέας βάσης σηματοδοτούν την εντυπωσιακή επαύξηση των δυνατοτήτων του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του ρόλου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, με την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ιστορική τελετή να επισφραγίζει έτι περαιτέρω την ειδική και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ποιοι ήταν οι καλεσμένοι στα εγκαίνια του ναυστάθμου

Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων, ήταν ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης κ. Mohamed al-Menfi, μέλη της Βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στρατηγός Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Τζιμπουτί στρατηγός Zakaria Chiek Imbrahim, καθώς και ο Διοικητής του 5ου Στόλου των ΗΠΑ αντιναύαρχος Charles Cooper II.

Σχετικά άρθρα