Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Kώστας Φραγκογιάννης – Ποιους θα συναντήσει

Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Kώστας Φραγκογιάννης – Ποιους θα συναντήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βεγγάζη, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ελληνικό Προξενείο Βεγγάζης, Ιωάννης Σμυρλής, Κυρηναϊκή, Κώστας Φραγκογιάννης, Λιβύη, Τρίπολη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη, με σταθμούς την Τρίπολη και τη Βεγγάζη, θα πραγματοποιήσει στις 4 και 5 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Το ταξίδι του υφυπουργού έρχεται σε συνέχεια των, με μία εβδομάδα διαφορά, επισκέψεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη, και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κυρηναϊκή, τον περασμένο Απρίλιο.

Σκοπός της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών με γνώμονα την εμπέδωση της διμερούς συνεργασίας και η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη.

Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών, εκτιμάται.

Την Κυριακή, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει εκτενείς επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στη Βεγγάζη, επ’ αφορμή της ανασύστασης του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, το πρώτο ευρωπαϊκής χώρας που λειτουργεί στην Κυρηναϊκή (Ανατολική Λιβύη).

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, πλαισιωμένοι από την εκεί θερμή ελληνική κοινότητα.

Η Ελλάδα, τόσο μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριοποίησης όσο και μέσα από την παρουσία της εκεί ελληνικής κοινότητας, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και να συνδράμει σημαντικά την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής.

Επιπροσθέτως, τη διπλωματική αποστολή θα συνοδεύσουν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, πρόεδρος, και Γιώργος Κατρούγκαλος, αντιπρόεδρος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης.

Σχετικά άρθρα