Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση εκβιάζει – Xρησιμοποιεί επικίνδυνα μέσα για να πείσει

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση εκβιάζει – Xρησιμοποιεί επικίνδυνα μέσα για να πείσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας ότι αντί να επιδιώξει την κοινωνική συναίνεση, χρησιμοποιεί επικίνδυνα μέσα για να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

«Δεν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά κινήσεις εντυπωσιασμού» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Αντί να χτίσει την στοιχειώδη κοινωνική συναίνεση στο αναγκαίο μέτρο του εμβολιασμού, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικίνδυνα μέσα για να πείσει», «επιχειρώντας να εξαγοράσει την νεολαία και να μετακυλίσει τις ευθύνες στους επιχειρηματίες» και «φτάνοντας μέχρι το στάδιο του εκβιασμού».

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και επισημαίνει ότι η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «συνδυάζει το οραματικό στοιχείο με απαντήσεις στις σημερινές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σε συνέντευξή του στο «Στο Κόκκινο 105.5» ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «η κυβερνητική πολιτική ελλιπούς και άνισης στήριξης στην οικονομία, κυρίως σε βάρος των μικρομεσαίων και των κλάδων που επλήγησαν ασύμμετρα, αποτυπώνεται και στην πραγματική οικονομία αλλά και στα δημόσια οικονομικά».

Συμπλήρωσε δε ότι «επιβεβαιώνεται η ορθότητα των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα, υλοποίηση στοχευμένων κλαδικών προγραμμάτων, στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της, ουσιαστική ρύθμιση του χρέους της πανδημίας».

«Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η αύξηση στο κόστος της ενέργειας κατά 15,6% είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που επιβαρύνει την πραγματική οικονομία και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «ο νέος πτωχευτικός νόμος που θα φέρει κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας ακόμη και φυσικών προσώπων, οι αυξήσεις των αντικειμένων αξιών που επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις και η ανατίμηση σε βασικά είδη διατροφής», «δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες, ειδικά εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που εκλέχθηκε με σημαία την μεσαία τάξη, έχει προχωρήσει σε μια πολιτική που αφαιρεί από τα μεσαία και τα ευάλωτα στρώματα κάθε προστατευτικό ιστό που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας:

«Η δική μας προγραμματική πρόταση συνδυάζει την στρατηγική κατεύθυνση και το οραματικό στοιχείο, σε μια περίοδο που οι συνθήκες επανακαθορίζονται, με απαντήσεις στις πραγματικές, συγκεκριμένες αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σχετικά άρθρα